Fra tøff actionheltinne til offer for Stockholmssyndromet

Noomi Rapace på den røde løperen i Los Angeles i 2018.
Etter å ha spilt en rekke tøffe actionheltinner i Hollywood er Noomi Rapace nå klar for å spille offer i filmen om et av Sveriges mest omtalte gisseldramaer.

Den canadiske filmregissøren Robert Budreau er klar med filmen «Stockholm», basert på gisseldramaet på Norrmalmstorg i august 1973. Den har svensk premiere denne uken.

På rollelisten står blant andre Ethan Hawke og Mark Strong som ranere – mens Noomi Rapace gestalter bankkassereren Bianca.

LES OGSÅ: Jackson-fanklubber saksøker overgrepsofre.

– Hun er litt av en grå mus som ikke stikker seg ut, og som ikke tar noen plass. Hun er den som ingen ser på. Og plutselig stormer Lars inn og raner banken der hun jobber. Du kan si han vekker Bianca til live, sier Rapace til TT.

Ble forelsket i rollekarakteren

Hun sier hun «ble helt forelsket» i rollekarakteren da hun leste manuset. Innspillingen foregikk kronologisk, og mot slutten følte hun samme sympati som sin rollekarakter gisselet følte for «raneren» Ethan Hawke.

– Da vi begynte å filme syntes jeg han var altfor høylytt, han skrek og jeg syntes det ble litt for mye. Jeg ble stresset av ham. Senere følte jeg at det var jeg og ham mot verden, sier Noomi Rapace.

LES OGSÅ: Kadetten-hovednavn avlyste på kort varsel.

Som kjent begynte virkelighetens gisler å sympatisere med ranerne, noe som lånte navn til Stockholmssyndromet.

Noomi Rapace skal ifølge TT snart i gang med filmen der hun spiller Sylvia Rafael, den israelske Mossad-agenten involvert i Lillehammersaken i 1973.

(©NTB)