Dokumentar om folkekjær norsk artist runder av filmfestivalen i Haugesund

Stillbilde fra filmen «Tønes».
Portrettet av den folkekjære visesangeren Frank «Tønes» Tønnesen får æren av å avslutte programmet under den 47. norske filmfestivalen i Haugesund.

Det melder arrangørene bak filmfestivalen i en pressemelding tirsdag formiddag.

Filmen er regissert av André Løyning og Kristian Landmark. De kommer til festpremieren i Haugesund, selvfølgelig i godt selskap med Tønes selv.

LES OGSÅ: Clooney lager film for Netflix.

– Vi er kjempeglade for å kunne annonsere at «Tønes» blir årets avslutningsfilm, og at Løyning og Landmark nok en gang bringer en strålende musikkfilm til Haugesund. «Tønes» er både en bredt tilgjengelig og hjertevarm, humoristisk film om stor kunst og gleden over det lille livet, og vil gi en perfekt avslutning av årets festival, sier festival- og programsjef Tonje Hardersen i en kommentar.

Årets utgave av filmfestivalen går av stabelen 17. til 23. august.

I 2018 feiret Frank «Tønes» Tønnesen 25 år som artist.

Siden hans første konsert under en klassefest på Grubeheimen i Sokndal kommune har den tidligere elektrikeren fra Hauge i Dalane blitt «en av våre største og viktigste artister», mener festivalarrangørene. Han har mottatt Prøysenprisen, Dialektprisen, flere Spellemann-priser og vært nominert til Nordic Music Prize.

LES OGSÅ: Store artister saksøker Universal.

Frank Tønnesen debuterte også som skjønnlitterær forfatter på Karl Ove Knausgårds forlag i fjor.