«Elling» kommer tilbake til kinolerretet

«Elling»-forfatter Ingvar Ambjørnsen fotografert i 2016.
Bare en uke etter at Ingvar Ambjørnsens femte bok om Elling, «Ekko av en venn», ble gitt ut er det klart at boken blir film.

Ingvar Ambjørnsen hadde egentlig pensjonert Elling for godt, men den femte boken ble utgitt 31. mai. Filmselskapet 4 œ sikret seg filmrettighetene for noen måneder siden, altså allerede før boken var gitt ut.

– Det er med stor respekt for både Ambjørnsen og Elling at vi nå er i gang med manusarbeidet. I likhet med de tidligere historiene om Elling er denne fortellingen både morsom, trist og rørende. Med andre ord, et fantastisk utgangspunkt for å lage en god film, sier produsent Turid Øversveen for filmen.

LES OGSÅ: Se traileren til den kritikerroste rockedokumentaren.

Axel Hellstenius er tilbake som manusforfatter. Han skrev manus til de første to filmene om den folkekjære karakteren, «Elling» og «Mors Elling». Ingvar Ambjørnsen vil også være involvert i manusarbeidet sammen med Hellstenius.

Den første filmen ble Oscar-nominert for beste fremmedspråklige film i 2002. I 2005 kom den tredje filmen i rekka, «Elsk meg i morgen», og de tre filmene ble sett av om lag 1,5 millioner kinopublikummere.

LES OGSÅ: Person skadd under Bond-innspilling.

I «Ekko av en venn» er Elling i slutten av 50-årene. Han har en avtale med en eldre dame på Grefsen om å leie en sokkelleilighet.

Han er alene igjen, kameraten Kjell Bjarne er død.

(©NTB)