Knallåpning for «Aladdin»

Prinsesse Jasmine (Naomi Scott) har fått mer makt i «Aladdin» (2019). Men historien kretser ennå rundt fattiggutten - spilt av Mena Massoud.
Eventyrfilmen «Aladdin» er helt i toppen over filmene som har sopt mest penger under den amerikanske Memorial Day-helgen.

Filmen, som hadde premiere forrige uke, ligger an til å ta inn 900 millioner dollar i løpet av de fire dagene som Memorial Day-helgen utgjør i USA.

Det melder filmnettstedet Variety natt til mandag norsk tid.

LES OGSÅ: Bond-innspillinger på Sunnmøre.

Utenom USA har filmen så langt tjent like over 1 milliard kroner, noe som betyr at filmskaperne så langt har spilt inn nær det dobbelte før det er gått én uke etter premieren.

Disney-filmen har Will Smith, Mena Massoud og Naomi Scott i hovedrollene.

Den ligger nå på fjerdeplass over filmer som har tjent stort på åpningshelgen i USA, hvor den tredje Pirates of the Caribbean-filmen «At World’s End» i 2007 dro inn hele 1,2 milliarder kroner de første fire dagene.

LES OGSÅ: En «Aladdin» for vår tid.

GAFFAs anmelder Tord Litleskare mente filmen sto til fem stjerner.

– I motsetning til originalen er 2019-versjonen av «Aladdin» mer en laginnsats enn et énmannsshow. Jeg koste meg mye mer med denne enn jeg har gjort med noen av de andre «live action»-utgavene Disney har pøst ut de siste årene, skrev han blant annet.

Foto:Raad Adayleh | AP | NTB Scanpix
Will Smith var i strålende humør under en pressekonferanse i Amman i Jordan. I Disneys nyversjon av «Aladdin» inntar han rollen som Genie, ånden i lampen.

(©NTB)