Depp med sterke anklager mot Amber Heard

Skuespiller Amber Heard ved premieren på filmen «Pain and Glory» under filmfestivalen i Cannes.
Skuespiller Johnny Depp krever 50 millioner dollar i et injuriesøksmål mot eksen Amber Heard og hevder det var han, ikke hun, som var voldsoffer i ekteskapet.

Det amerikanske skuespillerparet giftet seg februar i 2015, men allerede i mai året etter ba Heard om skilsmisse og hevdet at Depp hadde mishandlet henne fysisk og psykisk siden de ble sammen i 2011. Hun har blant annet lagt fram fotografier av seg selv med blåmerker. Hun trakk påstandene senere, etter at paret inngikk et forlik, men har siden omtalt forholdet deres på en måte som ifølge Depp indikerer at han mishandlet henne.

Mandag leverte 55 år gamle Depp inn et søksmål der han krever 50 millioner av Heard for ærekrenkelser etter anklagene hennes. Det tilsvarer nærmere 438 millioner kroner i dagens valutakurs.

LES OGSÅ: Snakker ut om «usunt forhold til porno».

Ifølge People.com, som har tilgang til dokumentene, gir Depp sin versjon av forholdet.

– Jeg har på det sterkeste benektet fru Heards påstander siden hun først framsatte dem i mai 2016, da hun gikk inn i retten for å få et midlertidig besøksforbud, med påmalte blåmerker som vitner og overvåkingsopptak viser at hun ikke hadde noen av dagene uka før, skriver Depp.

Depp var offer

Depp sier han vil nekte for å ha mishandlet Heard så lenge han lever.

– Jeg har aldri mishandlet fru Heard eller noen annen kvinne, bedyrer Depp, som i stedet retter pekefingeren mot eksen.

– Hun var gjerningspersonen, og jeg var offeret. Når hun blandet reseptbelagte amfetaminer og ikke-reseptbelagte stoff med alkohol, begikk fru Heard utallige voldshandlinger mot meg, ofte i nærvær av tredjepart, i noen tilfeller ble jeg påført alvorlig kroppslig skade, hevder Depp videre.

Johnny DeppFoto:Suzanne Plunkett | Reuters | NTB Scanpix
Skuespiller Johnny Depp.

33 år gamle Heards advokat, Eric George, har avvist påstandene.

– Bevisene i denne saken er klare: Johnny Depp slo Amber Heard gjentatte ganger, sier han.

– De stadig mer desperate forsøkene fra Depp og hans støtteapparats side på å gjenopplive hans karriere ved å iverksette grunnløse tvister mot så mange mennesker på en gang som tidligere sto ham nær – hans tidligere advokater, tidligere ledere og hans tidligere ektefelle – lurer ikke noen, sier George, med henvisning til at Depp også har andre parallelle saker gående.

Ødela finger

I sin erklæring hevder Depp at han ble slått, bokset og sparket av Heard.

– Gjentatte ganger og ofte kastet hun også ting mot kroppen og hodet mitt, inkludert brusbokser, brennende lys, fjernkontroller og malingtynnerbokser, som påførte meg stor skade, skriver han.

Ved en anledning skal Depp ha bedt Heard underskrive en ektepakt etter at de to hadde giftet seg.

– Hun gikk berserk og begynte å kaste flasker etter meg. Den første flaska suste forbi hodet mitt og bommet, men så kastet hun en stor vodkaflaske av glass.

LES OGSÅ: Tarantino med innstendig bønn før pressevisning.

Ifølge skuespilleren traff flaska en benketopp der han hadde hånden si. Flaska skal ha knust en av fingrene hans.

– Jeg hadde tre operasjoner for å rekonstruere fingeren min og fikk den antibiotikaresistente bakterien MRSA tre ganger. Jeg fryktet at jeg skulle miste fingeren, armen og livet, skriver Depp.

Depp hevder han ba om skilsmisse i 2016 etter en episode der han fant avføring i senga si. Ifølge ham skal kona eller en av vennene hennes ha gjort fra seg i senga hans med vilje som «en slags syk spøk» før de dro på musikkfestivalen Coachella 21. april.

(©NTB)