Derfor blir den kommende filmen om Elton John historisk i Hollywood-sammenheng

Taron Egerton (til venstre) i rollen som Elton John i filmen «Rocketman».
Fjorårets spillefilm om rockebandet Queen manglet ett viktig element. I premiereklare «Rocketman» holdes det ikke tilbake på noe, skal vi tro amerikanske medier.

Det skal nok mye til for at den snart norgesaktuelle filmen om Elton John skal håve inn like mye penger som fjorårets store musikkfilm, «Bohemian Rhapsody» om bandet Queen og dets ikoniske frontmann Freddie Mercury. Likevel kan det godt være «Rocketman» som står igjen som den mest severdige av de to rockefilmene.

LES OGSÅ: Mener rockeband er en utdøende art.

Morsomt nok har regissør Dexter Fletcher hatt mer enn én finger med i begge produksjonene, men der Fletcher i arbeidet med «Bohemian Rhapsody» kom inn i tolvte time for å erstatte Bryan Singer, har han hatt full kontroll på «Rocketman».

Der en del kritikere har beskyldt filmskaperne for å glatte over visse aspekter ved Freddie Mercurys liv, kan det dog se ut som om filmen om Elton John beveger seg i en mer åpenhjertig retning.

Kan bli sensurert i Kina

Ifølge The Hollywood Reporter blir nemlig «Rocketman» historisk i kraft av å være den første store Hollywood-studiofilmen som inkluderer en sexscene mellom to menn.

Elton John er, i likhet med avdøde Freddie Mercury, homofil.

Dermed burde det for så vidt være en selvfølge at også dette er en del av filmen. I alle fall om den skal fortelle den hele og fulle historien til den fantastiske låtskriveren, som i disse dager er ute på sin store avskjedsturné.

Foto:Miguel Herranz | GAFFA
Elton John fotografert under en konsert i Sverige.

Likevel kan nettopp homofil sex bidra til lavere inntjening for filmen da den trolig ikke vil kunne bli distribuert på det kinesiske markedet om slike scener inkluderes. Det skriver Consequence of Sound.

Ifølge Rushprint ble også «Bohemian Rhapsody» for mye for kinesiske myndigheter, og filmen ble dermed klippet så mye at den skal ha fremstått usammenhengende for kinesisk kinopublikum. Kinesiske myndigheter ville nemlig også ha bort alle referansene til at Mercury var homofil fra filmen.

Premierevisning i Cannes

Filmen ble vist under filmfestivalen i Cannes tidligere denne uken, og ifølge flere medier inkluderte den flere sexscener mellom Elton John, spilt av Taron Egerton, og hans første manager John Reid, spilt av Richard Madden.

Andre kjente skuespillere på rollelisten til «Rocketman» er Jamie Bell i rollen som Elton Johns låtskriverkompanjong Bernie Taupin, Bryce Dallas Howard i rollen som Sheila Eileen og Rachel Muldoon som Kiki Dee.

Sistnevnte var Elton Johns duettpartner på eviggrønne Don’t Go Breaking My Heart fra 1976.

LES OGSÅ: H&M inviterer til gratisfest på Vulkan Arena (SPONSET).

«Rocketman» har premiere på norske kinoer 29. mai.