«Aquaman»-regissør puster liv i populær spillserie

Regissør James Wan under premieren av «Aquaman» i Los Angeles, 2018.
Det er over 20 år siden forrige gang spillserien «Mortal Kombat» ble filmatisert.

Etter «Aquaman»-suksessen returnerer regissør James Wan til Australia for en ny filminnspilling. Denne gang som produsent og med heltene fra spillserien «Mortal Kombat» som hovedkarakterer.

Det er ingen hemmelighet at dataspill er vanskelige å overføre til filmlerretet. «Assassins Creed» (2016), «Warcraft» (2016) og «Postal» (2007) er kun noen av de mest tvilsomme tolkningene. Likevel er det stadig flere som tar utfordringen på strak arm.

LES OGSÅ: Anmeldelse av «Pokémon: Detective Pikachu».

Tidligere denne uken skrev Engadget at en nyinnspillingen av «Mortal Kombat» er bekreftet og at pre-produksjonen starter allerede neste måned.

Historisk produksjon

Nyhetene ble annonsert av Sør-Australias premierminister, Steven Marshall, under en pressekonferanse.

I klippet nedenfor hevder Marshall at «Mortal Kombat»-prosjektet kommer til å bli den største produksjonen i delstatens historie.

Som Variety skriver skal Wan produsere filmen for New Line Cinema. Regissør for filmen er Simon McQuoid; etter en karriere som reklamefilmskaper debuterer han nå på kinolerretet med den kommende spillefilmen.

– Jeg er utrolig glad og gira over å få ta med enda et show tilbake til Australia med «Mortal Kombat», spesielt etter en så god opplevelse med å filme «Aquaman», forteller Wan i et presseskriv ifølge Entertainment Weekly.

– Nå får vi oppleve Sør-Australia med sine naturskjønne steder og en overflod av kunstnerisk talent å jobbe med. Det vil passe perfekt sammen med dette fantasy-action prosjektet, avslutter produsenten.

Gladvold

Det er foreløpig ukjent hva filmen skal handle om eller ta utgangspunkt i. Ifølge MovieWeb ryktes det at Joel Edgerton («The Gift») skal påta seg rollen som figuren Kano.

Manusforfatteren til «Mortal Kombat»-prosjektet, Greg Russo, har uttalte overfor nettsiden i mars at filmen skal bli en voksenversjon av Marvel-filmene som fremdeles har plass til litt humor her og der:

– Finnes det egentlig en superseriøs, mørk versjon? Ja, sikkert, men det er ikke «Mortal Kombat» for meg. Bare se på Kano for eksempel, han er en fantastisk karakter. Han slår alltid av en vits. For meg, så trenger man et visst nivå av lettsindighet.

LES OGSÅ: Premieredatoen til ny «Rick & Morty»-sesong avslørt.

Spillserien ble sist filmatisert i 1997 med John Leonettis «Mortal Kombat: Annihilation», en oppfølger til «Mortal Kombat» (1995). Ingen av dem gjorde det spesielt bra i sin tid, så lista er heldigvis ikke lagt særlig høyt for McQuoid og resten av teamet.