Mark Hamill besvarer spørsmålet alle «Star Wars»-fans har stilt seg

Mark Hamill, Carrie Fisher og Harrison Ford i «Star Wars».
Joda, det så defintivt ut som om noe hadde skjedd med Luke Skywalker mellom «The Empire Strikes Back» og «Return of the Jedi»...

Da Luke Skywalker konfronterte Jabba the Hutt i åpningen til «Star Wars Episode III: Return of the Jedi» (1983) så det ut som om noe hadde skjedd med rollekarakteren, og det var kanskje ikke bare kraften som hadde gitt ham denne selvtilliten. Jediridderen utviste nemlig en dose BDE (big dick energy) – for å bruke et moderne uttrykk.

En av de viktigste kodeksene for jediene i filmserien er å ikke knytte seg for tett til andre mennesker – spesielt ikke romantisk.

LES OGSÅ: Pausen er over for Jennifer Lawrence.

Skal vi tro prequeltrilogien til «Star Wars», som traff kinosalene mellom 1999 og 2005, var det nettopp dette som førte til Anakin Skywalkers tragiske fall. Det som førte til at han ble Darth Vader, hovedskurken i den originale trilogien på 70- og 80-tallet.

Jomfru?

Gjennom filmseriens løp så vi heller ikke at Anakins sønn, Luke Skywalker, hadde mange mange kjærlighetsinteresser – om vi ser bort ifra at han var betatt av Leia Organa før «Star Wars»-skaper George Lucas bestemte at de to karakterene egentlig skulle være søsken.

Da karakteren så «ble ett med kraften» i slutten av 2017-filmen «Star Wars Episode VIII: The Las Jedi» har mange lurt på følgende: Var Luke Skywalker jomfru da han døde?

En fan tok denne uken mot til seg og stilte spørsmålet direkte til Mark Hamill, skuespilleren bak den ikoniske Luke Skywalker-rollen, på mikrobloggtjenesten Twitter.

Vedkommende fikk et ganske tydelig svar direkte fra mannen som kanskje burde vite dette bedre enn noen.

– Du kan lage din egen bakgrunnshistorie. Det er ubestemt, men i den jeg laget for meg selv er svaret: Nei, skrev Hamill tilbake. Og så er det opp til fanskaren å spekulere rundt når ting egentlig skjedde.

En aktiv skikkelse i sosiale medier

Hamill er en aktiv mann i sosiale medier, og når han ikke er opptatt med å dele pappavitser med sine mange følgere, fremviser han ofte oppriktig hjertevarme overfor sine fans.

Tidligere denne uken forsvarte han blant annet en «Star Wars»-fan som ble latterliggjort på nettet etter å ha delt en video med sin reaksjon på traileren til den kommende filmen «Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker».

LES OGSÅ: Slik svarer Netflix på konkurransen fra Disney og Apple.

Teaser-traileren til den avsluttende filmen i den nye Disney-trilogien ble sluppet under Star Wars Celebration i Chicago forrige helg.

Selveste «Star Wars»-skaper George Lucas gjestet i år hovedpanelet under arrangementet. Der vekket han mildt sagt oppsikt gjennom å avsløre hvem som er hans favorittkarakter i hele «Star Wars»-universet.

Foto:John Wilson | Lucasfilm | AP | NTB Scanpix
Mark Hamill i rollen som Luke Skywalker i 2017-filmen «Star Wars: The Last Jedi».