Regissør-legende med overraskende uttalelse om piratkopiering

Den tyske filmregissøren Werner Herzog, i midten, ankommer filmfestivalen Cannes i 1984.
Werner Herzog ønsker at de som vil skal ha mulighet til å se filmene hans - også på ulovlig vis.

I år feiret den sveitsiske filmfestivalen Visions of Reality 50-årsjubileum. Hvert år utpekes en «Master of the Reel», noen som skal hylles for sitt bidrag til filmverden.

Årets æresgjest var Werner Herzog, den tyske regissøren bak filmer som «Fitzcarraldo» (1982), «Aguirre: Guds Vrede» (1972) og Netflix-dokumentaren «Into the Inferno» (2016).

Under oppholdet skal Herzog, ifølge avisa The Independent, ha mottatt en kommentar på at filmene hans kun er tilgjengelige gjennom ulovlige nedlastningstjenester.

– Om noen som deg stjeler filmene mine gjennom internett eller hva nå enn, greit, du har min velsignelse, svarte Herzog til produsenten Illia Gladshtein som kom med bemerkningen.

LES OGSÅ: Pausen er over for Jennifer Lawrence.

Den 76 år gamle regissøren stilte seg overraskende positiv til piratkopiering og kalte det «den mest vellykkede formen for global distribusjon».

– Nå kan du finne [filmene mine] på nettet, hos Amazon, som Blu-Ray eller DVD. Det gjør meg veldig glad fordi, helt ut av det blå, så er alle forespørslene og observasjonene jeg mottar fra 15-åringer som bombarderer meg [med] spørsmål om «hvor kan vi se den og den filmen?», fortsatte Herzog.

Herzog opererer ikke bare bak kamera. Han har blant annet opptrådt som skurken The Zec i actionfilmen «Jack Reacher» fra 2012 og som presten Umbrillo i komedien «Mister Lonely» (2007).

Etter sommeren er han aktuell som skuespiller i den nye seriesatsingen til Disney, «The Mandalorian».

Serien blir et nytt tilskudd til «Star Wars»-universet og følger en ensom ulv (Pedro Pascal) med røtter til dusør-jegeren Bobba Fett som oppholder seg utenfor republikkens regime. Historien utspilles noen år etter «Episode VI: Jediridderen vender tilbake».

Serien slippes i forbindelse med lanseringen av den nye strømmetjenesten Disney+. En av flere kommende konkurrenter for Netflix-herredømmet.

LES OGSÅ: Dave Bautista blir med på zombie-moro.

Disney+ har flere serier på lur for å lokke abonnenter. Tidligere er det meldt at karakterer som Falcon, Winter Soldier, Loki, Vision og Scarlet Witch alle får egne serier på mellom seks og åtte episoder – som alle skal produseres av Marvel Studios og Kevin Feige.

Ryktene om at Jeremy Renner og hans «Avengers»-karakter Hawkeye får sin egen serie har også versert den siste tiden.

Foto:Danny Moloshok | AP | NTB Scanpix
Den tyske filmregissøren Werner Herzog under Television Critics Association Winter Press Tour, 2012.