George Lucas avslører hvem som er hans favorittkarakter i «Star Wars»-universet

«Star Wars»-skaper George Lucas fotografert i forbindelse med premieren på filmen «Star Wars Episode III: Revenge of the Sith» i 2005.
Det er verken Luke Skywalker, Han Solo eller Leia Organa som står «Star Wars»-skaperens hjerte nærmest.

Mellom 11. og 15. april i år samlet «Star Wars»-personligheter og deres tilhengere seg i Chicago for å delta på Star Wars Celebration. Et arrangement som hyller galaksen langt, langt borte, men som kun avholdes når det er nye filmer på vei eller når det er et jubileum å feire.

Årets samling var dedikert til «Star Wars Episode I: The Phantom Menace» (1999), som fyller 20 år i mai. Filmen er den fjerde i rekken, men er samtidig starten på den originale hexalogien.

LES OGSÅ: Slik svarer Netflix på konkurransen fra Disney og Apple.

Selv om alle «Star Wars»-filmer står fansen nær er det tilsynelatende en universell enighet om at «The Phantom Menace» er den dårligste av dem. Filmen ligger lavt på de fleste rangeringer av sagaen og nederst blant annet hos Vulture og Hollywood Reporter.

Vekket oppsikt

Selveste «Star Wars»-skaper George Lucas gjestet i år hovedpanelet hos Star Wars Celebration.

Her fortalte han, ifølge ScreenRant, at «The Phantom Menace» er en av hans favorittfilmer om Skywalker-familien. Det som vekket enda mer oppsikt var at Lucas avslørte sin favorittkarakter i «Star Wars»-universet: Gungan-kriger og politiker Jar Jar Binks.

Om «The Phantom Menace» er «Star Wars»-filmen med dårligst rykte, må Jar Jar Binks være den desidert mest forhatte karakteren i sagaen.

Da karakteren først ble introdusert opplevde fans av filmserien han som et unødvendig humorelement. Han ble senere også en av hovedgrunnene til at senatoren Palpatine kom til makten i «Star Wars Episode III: Revenge of the Sith».

Allerede før filmen premierte i 1999 dukket nettsiden JarJarMustDie opp og utallige «Star Wars»-tilhengere har uttrykket misnøye over karakteren siden den gang.

Hatet har dog ikke gått uten konsekvens.

I 2018 gikk mannen bak Jar Jar Binks, Ahmed Best, ut og fortalte om årene etter «The Phantom Menace». I en Twitter-melding skrev han blant annet at alt hatet nesten drev ham til selvmord.

Tiden leger alle sår

De siste tyve årene har vært trøblete, både emosjonelt og for karrieren. Det var ingen som så forbi karakteren han spilte i «Star Wars» og han slet med å få nye roller.

– Det er veldig vanskelig å artikulere følelsen. Du føler deg både som en suksess og en fiasko på samme tid. Jeg så slutten av karrieren min før den i det hele tatt startet, uttalte Best i et intervju med Wired fra 2017.

LES OGSÅ: Tittelen på den kommende «Star Wars»-filmen er avslørt.

Etter årets Star Wars Celebration ser det ut som Jar Jar sitt forhold til fansen er på bedringens vei.

Under en bildeserie postet på bildedelingstjenesten Instagram takket Ahmed Best for all kjærlighet og støtte han mottok under årets arrangement. Her poserte han også med flere fans og medskuespillere.