Tittelen på den kommende Star Wars-filmen er avslørt

Britiske «Star Wars»-fans i utkledning ankommer premieren til «Star Wars Episode III: The Revenge of the Sith» i 2005.
Den kommende Star Wars-filmen får navnet «The Rise of Skywalker». Det avslørte regissør J.J. Abrams på et fan-arrangement i Chicago fredag. Filmen er den niende og siste i Skywalker-sagaen.

Det er stort hemmelighold rundt hvordan eventyret skal avsluttes. Det har blant annet vært usikkert om Carrie Fishers rollefigur prinsesse Leia blir å se i filmen.

Fisher døde i 2016, men på fredagens arrangement Star Wars Celebration kunne J.J. Abrams røpe at hun er med i denne filmen også.

Det skjer ved hjelp av ubrukt filmmateriale fra filmen «Star Wars: The Force Awakens» fra 2015.

– Du kan ikke gi rollen til noen andre og hun kan ikke bare forsvinne. Å bruke CGI (dataanimasjon) var ikke engang et alternativ, sa regissøren fra scenen.

LES OGSÅ: Hevder «Game of Thrones»-slutten kan tolkes av spillelisten.

En rekke av skuespillerne var også til stede på arrangementet, deriblant hovedrolleinnehaverne Daisy Ridley, John Boyega og Oscar Isaac som spiller henholdsvis Rey, Finn og Poe Dameron.

Også skuespiller Billy Dee Williams var til stede. Han skal nemlig gjenta rollen som Lando Calrissian, som han spilte for første gang i Star Wars-filmen «The Empire Strikes Back» som kom ut i 1980.

Regissør Abrams viste også den første traileren for filmen.

Her kan man høre Mark Hamills stemme, til tross for at hans rollefigur Luke Skywalker døde i forrige film.

– Dette er din kamp nå, kan man høre han si, uten at det kommer fram hvem han snakker til.

LES OGSÅ: Anmeldelse av «Hellboy»: Blodig harry, helvetes artig.

Det er over 40 år siden den første Star Wars-filmen, «A New Hope», ble utgitt. «The Rise of Skywalker» avslutter den tredje filmtrilogien om jediridderne i en galakse langt, langt borte.

Filmen har premiere 20. desember.

(©NTB)