Stjernespekket zombiefilm får æren av å åpne filmfestivalen i Cannes

Jim Jarmusch har fått med seg Tilda Swinton og Bill Murray på zombiemoro - som snart setter kursen mot Cannes. Her er trioen fotografert i Cannes ved en tidligere anledning.
Jim Jarmusch lar høre fra seg igjen – med intet mindre enn en vaskeekte zombiekomedie.

Jarmusch’ zombiefilm «The Dead Don’t Die» får æren av å åpne den svært prestisjefylte filmfestivalen i Cannes 14. mai.

Og det er litt av et stjernelag han har fått med seg: Chloë Sevigny, Bill Murray, Iggy Pop, Selena Gomez, Tom Waits, Tilda Swinton og Adam Driver begir seg inn i rollene som levende og døde i småbyen Centerville.

LES OGSÅ: Kåret til tidenes beste britiske komiserie.

Jim Jarmusch slo igjennom med «Stranger Than Paradise» i 1984 – en film som fikk pris for beste debutfilm under filmfestivalen i Cannes samme år.

«Coffee and Cigarettes III» fra 1993 fikk Gullpalme for beste kortfilm, og i 2005 ble Jarmusch belønnet med den prestisjefylte filmprisen «Grand Prix» i Cannes for filmen «Broken Flowers».

Og nå skal han altså knive om festivalens tyngste pris, selveste Gullpalmen, skriver TT. Listen over samtlige nominerte kommer 18. april, melder Variety.

LES OGSÅ: «Løvenes Konge»-traileren er proppfull med følelsesladde scener.

Årets Cannes-jury ledes av mexicanske Alejandro González Iñárritu, mannen som har gitt oss filmer som «Babel» og «Birdman», og festivalen går av stabelen 14.–25. mai.

På filmfestivalens hjemmeside er det lagt ut godt med info om filmen.

Foto:Matt Sayles | Yves Herman | Jack Plunkett | AP | Reuters | NTB Scanpix
Sammen i den nye Jim Jarmusch-filmen: Tom Waits, Iggy Pop og Bill Murray.

(©NTB)