Filmstjernens kommentar om Netflix høstet stående applaus fra salen

Helen Mirren fotografert på den røde løperen under filmfestivalen i Cannes, våren 2018.
Helen Mirren holdt ikke tilbake da hun talte til forsamlingen under CinemaCon i Las Vegas denne uken.

Filmstjernen var på plass under det årlige arrangementet hvor Hollywood-sjefene snakker om sine kommende slipp og deler filmklipp som ofte ikke blir tilgjengelig for allmenheten før flere måneder senere.

Mirren var til stede for å snakke om sin kommende film «The Good Liar», og hun passet på å vise respekt overfor kinoinstitusjonen ved å sende en frekk kommentar i retning Netflix, melder The Hollywood Reporter.

– Jeg elsker Netflix, men faen ta Netflix. Det er ingenting som er som å sitte i en kinosal når lysene slås av, sa Mirren fra scenen. Kommentar skal ha skapt både latter og applaus i salen.

LES OGSÅ: Filmaktuell hiphop-stjerne til Norge.

Strømmetjenestens store suksess har vært heftig debattert blant flere prominente filmskapere de siste årene. Christopher Nolan og Steven Spielberg er blant profilene som har gått kraftig ut mot Netflix spesielt og strømmetjenester generelt.

Likevel klarte Netflix tidligere i år å få sin første Oscar-nominasjon i den gjeve kategorien for årets film med «Roma».

73 år gamle Mirren startet sin skuespillerkarriere i 1967, og stakk av med en Oscar-statuett i 2007 for sin rolle som den britiske monarken Elizabeth II i filmen «The Queen».

Hun har ellers gjort seg bemerket i filmer som «Cal» (1984), «Calendar Girls» (2003 og «Hitchcock» (2012).

LES OGSÅ: «Dumbo» går dårligere enn forventet.

Filmen hun besøkte CinemaCon med, «The Good Liar», har planlagt premieredato 15. november.