Tom Waits, Iggy Pop og Bill Murray tilføyes besetningen til stjernespekket zombiefilm

Sammen i den nye Jim Jarmusch-filmen: Tom Waits, Iggy Pop og Bill Murray.
Rollelisten til Jim Jarmuschs kommende film «The Dead Don't Die» er offentliggjort - og den kan kun beskrives som ren og skjær galskap.

Kritikerfavoritten Jim Jarmusch har siden i fjor sommer jobbet med filmen «The Dead Don’t Die». Dette blir filmskaperens første helaftens spillefilm siden 2016s «Patterson», med Adam Driver i hovedrollen.

Onsdag kveld norsk tid kunne Focus Features annonsere at filmen vil få sin første visning for et større publikum under filmfestivalen i Cannes i mai, før lansering over hele verden 14. juni.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Netflix-filmen «The Dirt».

Samtidig ble hele rollelisten til filmen offentliggjort, og den kan nærmest leses som en «hvem-er-hvem»-liste over kjente skuespillere, musikere og rockelegender:

I tillegg til «Patterson»- og «Star Wars»-skuespiller Adam Driver, Bill Murray, Tilda Swinton, Danny Glover, Caleb Landry Jones, Steve Buscemi og Chlöe Sevigny, er artistene Selena Gomez, Tom Waits, Iggy Pop og RZA fra norgesaktuelle Wu-Tang Clan alle klare for roller i «The Dead Don’t Die».

De tre sistnevnte musikerne har tidligere jobbet med Jarmusch – blant annet i «Coffee and Cigarettes» (2003).

Både Jarmusch og filmselskapet Focus Features holder kortene tett til brystet om handlingen i den kommende filmen.

Det vi foreløpig vet er at det er snakk om en zombiefilm. Bill Murray har tidligere uttalt overfor avisen The Inquirer at manuset er «hysterisk» og at han ikke kommer til å spille en zombie, slik han gjorde i 2009-filmen «Zombieland», regissert av Ruben Fleischer.

LES OGSÅ: Internasjonalt toppnavn til «nye» Hove.

Jim Jarmusch har for øvrig flere jern i ilden.

Samme måned som «The Dead Don’t Die» får premiere under filmfestivalen i Cannes, slipper filmskaperen et live-album sammen med blant andre Sonic Youth-medlem Lee Ranaldo.

Foto:Francois Mori | AP | NTB Scanpix
Den amerikanske filmregissøren Jim Jarmusch fotografert i 2007 i forbindelse med filmfestivalen i Cannes.