Nolan har funnet hovedrolleinnehaveren til sin kommende film

Den britiske regissøren Christopher Nolan fotografert under filmfestivalen i Cannes i 2018.
Det er fortsatt mye som er uvisst når det kommer til stjerneregissørens neste filmprosjekt med planlagt kinolansering sommeren 2020. Men nå er det i det minste klart hvem som skal gestalte hovedrollen.

I slutten av januar kom Warner Bros. med en pressemelding hvor Nolans 11. film ble beskrevet som en «event-film», som vil slippes i iMAX-format.

Bortsett fra denne meldingen har det vært lite å lese om det som blir Nolans første prosjekt siden 2017-filmen «Dunkirk». Frem til denne måneden.

For noen uker siden kom nemlig Production Weekly med en melding på Twitter der filmen, som stadig ikke har fått en tittel ble beskrevet som en «romantisk thriller» som blander sammen tonen fra Alfred Hitchcocks 1959-klassiker «North by Northwest» og Nolans egen 2010-film «Inception». En beskrivelse som utvilsomt får frem gode assosiasjoner hos filmelskere verden over.

LES OGSÅ: Er westernsjangeren på vei tilbake?

Ifølge avisen The Independent er det når klart at skuespilleren John David Washington er hentet inn til å spille hovedrollen i den kommende filmen. Skuespilleren fikk sitt store gjennombrudd med fjorårets Oscar-vinnende «BlacKkKlansman», regissert av Spike Lee.

Variety melder på sin side at også Elizabeth Debicki og Robert Pattinson er bekreftet å innta roller i filmen.

Til tross for sin relativt unge alder (48) er den britiske-amerikanske regissøren Christopher Nolan regnet som en av de mest anerkjente filmskaperne i vår tid.

Hans lange liste over meritter inkluderer kultklassikeren «Memento» fra 2000, den amerikanske nysinnspillingen av den norske 1997-filmen «Insomnia» fra 2002 – med Al Pacino og Robin Williams i hovedrollene, den hyllede «Batman»-trilogien fra 2005 til 2012 og storfilmene «Inception» og «Interstellar» fra 2010 og 2014.

LES OGSÅ: Disney oppkjøp endrer landskapet i Hollywood.

Hans ti filmer som regissør så langt har omsatt for omtrent fem milliarder dollar på verdensbasis og til sammen blitt nominert til 34 Oscar-priser.

Filmene har trukket det lengste strået 10 ganger i Oscar-sammenheng, ifølge Consequence Of Sound.

Foto:Emma McIntyre | AFP | NTB Scanpix
Skuespiller John David Washington fikk sitt store gjennombrudd i 2018-filmen «BlacKkKlansman». Nå er han klar for nye eventyr med filmskaper Christopher Nolan.