Den populære Netflix-filmen får en oppfølger

Sandra Bullocks som Malorie Hayes i Netflix-filmen «Bird Box».
Boken bak Sandra Bullock-filmen «Bird Box», som ble en seersuksess på Netflix mot slutten av fjoråret, får en oppfølger – i litterær form.

Filmen baserer seg på en postapokalyptisk roman med samme tittel fra 2014 – og nå melder forfatteren Josh Malerman at boken skal få en oppfølger, skriver Esquire.

Boken utkom på norsk i regi av forlaget Vigmostad & Bjørke i 2015, med tittelen «Lukk øynene».

LES OGSÅ: Netflix fjerner omstridt scene.

«Bird Box» handler om en kvinne som heter Malorie, spilt av Bullock, som kjemper for å overleve i en verden der folk begår selvmord etter å ha sett på noe overnaturlig. Filmen fikk regi av danske Susanne Bier.

Oppfølgeren har fått tittelen «Malorie» og utspiller seg åtte år etter den første bokens slutt. Oppfølgerboken har også rukket å få utgivelsesdato: Den er ventet i salg allerede 1. oktober i år, skriver TT.

Stor suksess for Netflix

Netflix ga tidligere i år originalproduksjoner som nettopp «Bird Box» mye av æren for at strømmetjenesten rundet av 2018 med mer enn 139 millioner abonnenter.

Av dem kom 8,8 millioner til de siste tre månedene av året – da nye originalfilmer som «Bird Box» og den spanske, «Skam»-sammenlignede ungdomsserien «Elite» ble sluppet, rapporterte BBC.

LES OGSÅ: Den første traileren til «Stranger Things» sesong 3 er ute.

«Bird Box» ble sett av 80 millioner husholdninger de første fire ukene etter å ha blitt sluppet løs på strømmetjenesten. Samme tall for «Elite» var 20 millioner.

(©NTB)