Netflix fjerner omstridt scene

Illustrasjonsbilde av logoen til strømmegiganten Netflix.
Netflix bøyer seg nå og fjerner de oppstridte, ekte opptakene av en togulykke brukt i den apokalyptiske thrilleren «Bird Box».

I filmen ble opptakene av togulykken, som krevde 47 menneskeliv, brukt til å fremstille et fiktivt nyhetsinnslag om et apokalyptisk scenario, skriver BBC.

Allerede i januar bekreftet strømmetjenesten at «Bird Box» inneholdt opptak fra 2013-ulykken i Canada – der et løpsk godstog med råolje sporet av i byen Lac-Mégantic med en voldsom brann til følge.

Opprinnelig ville ikke Netflix fjerne opptaket – til tross for henvendelser blant annet fra kulturministeren i Quebec. Men torsdag sendte strømmetjenesten en epost til blant annet BBC og meldte at man hadde snudd.

LES OGSÅ: Det blir Bond-innspilling i Norge i mars.

– Vi beklager smerten vi har forårsaket i Lac-Mégantic, het det i uttalelsen, der Netflix imidlertid ikke forklarte hvorfor man ombestemte seg. Det vil ifølge BBC ta Netflix flere uker å bytte ut opptaket fra togulykken.

Foto:Merrick Morton | Netflix | AP | NTB Scanpix
Sandra Bullocks spiller Malorie Hayes i filmen «Bird Box».

«Bird Box» er ikke alene om å ha brukt opptak fra den tragiske, svært dramatiske hendelsen: Også i TV-serien «Travelers» har filmklipp derfra vært å se, da for å illudere en atomulykke i London.

LES OGSÅ: Sigrid skriver norsk musikkhistorie.

Også disse er fjernet, og billedbyrået som leverte klippet beklaget at de ble «tatt ut av kontekst og brukt i underholdningsøyemed» og vil informere kjøpere om «sensitiviteten i opptakene», skriver BBC.

(©NTB)