Ny Stephen King-bok på vei til filmlerretet

King lager stadig mat for Hollywood. Regissørene - så vel som publikum - elsker ham, i motsetning til kritikerne.
Stephen Kings litterære skattkiste synes utømmelig. Nå er enda en av historiene hans av interesse for filmskapere.

Stephen King og Peter Straub slapp fantasyromanen «Talismanen» allerede i 1984, og nå skal den bli film. Hjulene er i gang – og regissøren Mike Barker – som tidligere har regissert episoder av «Outlander» og «Handmaid’s tale» – er på saken, skriver Entertainment Weekly.

«Talismanen» handler om 12 år gamle Jack Sawyer som reiser tvers over Amerika på jakt etter talismanen som kan redde moren fra å dø. På reisen kommer han til et område der kamper mellom det gode og det onde står, i et mytisk landskap.

LES OGSÅ: Diskuterer «Bohemian Rhapsody»-oppfølger.

Steven Spielberg så fort et potensial – og sikret seg filmrettighetene. Nå blir det likevel ikke han som ferdigstiller filmen.

– Jeg har villet se den på kino i 35 år, uttalte han imidlertid til EW i fjor.

Kings høye status som forfatter – og hans bidrag og innflytelse på thriller – og skrekklitteraturen – er udiskutabel. Men i mange år måtte han leve med sterk kritikk fra anmelderne.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Netflix-filmen «Triple Frontier».

Om dette har han uttalt til TT:

– Det var ingen måter jeg kunne protestere på. Jeg kunne bare gjøre mitt beste og håpe at folk før eller senere skulle skjønne hva jeg holdt på med. Jeg levde alltid i håpet om at man en dag ville forstå det.

(©NTB)