Basert på «Harry Potter»:

Tror nytt spill kommer til å ta av

To gutter spiller «Pokémon Go» på mobiltelefon i Vigelandsparken. Nå kommer oppfølgeren, som er et «Harry Potter»-spill.
I løpet av året kommer «Pokémon Go»-oppfølgeren «Harry Potter: Wizard Unite». En norsk spillekspert tror den kan oppnå lignende suksess.

Mobilspillet skulle egentlig lanseres i 2018, men tirsdag kunngjorde selskapet bak «Harry Potter»-spillet at det vil snart være tilgjengelig, skriver VG. En lanseringsdato er foreløpig ikke kjent.

– Hvis noen kan oppnå den samme suksessen som Pokémon Go, så er det «Harry Potter», sier spillekspert og Level Up-profil Karl-Martin Hogsnes til avisen.

LES OGSÅ: Oscar Isaac kan ha avslørt viktige detaljer om «Star Wars: Episode IX».

Spillet har flere av de samme funksjonene som populære «Pokémon Go». Blant annet må du ta beina fatt for å utforske spilluniverset.

På oppdrag fra magidepartementet skal spillerne samle inn gjenstander og dyr som har kommet på avveie, slik at ikke gompene skal få nyss om at det finnes magi i verden. I spillet kan man blant annet duellere mot onde trollmenn og hekser og samle magiske gjenstander, skriver VG.

Spillselskapet Niantic står bak både «Pokémon Go» og det kommende Harry Potter-spillet.

LES OGSÅ: Flere kjente skuespillere arrestert.

– Det er lov å håpe at det blir en ny sommer hvor folk går ut og spiller. Jeg håper «Wizards Unite» skaper litt den samme gleden i folk, sier Hogsnes, men legger til at han ikke tror det kommer til å bli like stort som «Pokémon Go».

(©NTB)