Tribeca Film Festival 2019:

Filmfestival byr på mye musikk – og en helt spesiell gjenforeningskonsert

D'Angelo fotografert under en konsert på Oslo Fjord Fest i 2015, stillbilde fra den ikoniske Woodstock-festivalen i 1969 og et arkivbilde av The Rolling Stones i 1965.
Når Tribeca Film Festival går av stabelen i New York neste måned, bys det på en rekke musikkrelaterte prosjekter. Nye dokumentarfilmer om D'Angelo, Linda Ronstadt og The Rolling Stones-bassist Bill Wyman er blant høydepunktene.

Det skriver magasinet Rolling Stone, som også trekker frem Thirty Seconds To Mars-frontmann (og filmstjerne) Jared Leto sitt nye filmprosjekt «A Day in the Life of America».

Festivalen går av stabelen i New York i perioden 24. april til 5. mai, og byr tradisjonen tro på et enormt omfattende program med flere premierer og spesialvisninger på plakaten.

LES OGSÅ: The National annonserer sitt mest ambisiøse prosjekt til nå.

I tillegg til nye dokumentarfilmer om D’Angelo, «Devil’s Pie» som tar for seg sangerens forberedelser til sin store comeback-turné, Woodstock-filmen «Woodstock: Three Days that Defined a Generation», «The Quiet One» om The Rolling Stones-bassisten Bill Wyman og «The Sound of My Voice» om Linda Ronstadt, skal også en av tidenes mest siterte rockedokumentarer feires under festivalen.

Det er selvsagt den ikoniske «mockumentaren» om det fiktive rockebandet Spinal Tap det er snakk om. Filmen «This is Spinal Tap» fyller 35 år i år.

Under Tribeca Film Festival skal Spinal Tap gjøre en gjenforeningskonsert, deres første på nærmere ti år.

Sist bandet rørte på seg, i 2009, stilte de på Wembley Stadion i London med deres «One Night Only World Tour». De spilte også samme sted under veldedighetskonserten «Live Earth» to år tidligere sammen med en rekke store navn som Foo Fighters, Metallica og Beastie Boys.

LES OGSÅ: Festivaler i Bergen vil ikke kjønnskvotere musikere.

Før Tribeca Film Festival er det lovet at bandet, bestående av skuespillerne Christopher Guest, Harry Shearer og Michael McKean vil være til stede under en visning av filmen, delta i en prat om filmen med regissør Rob Reiner og levere en helt spesiell musikalsk opptreden.

Det er ikke kjent hvem som får den tvilsomme æren av å være bandets trommis denne gangen.

Foto:Anthony Harvey | AP | NTB Scanpix
Det fiktive rockebandet Spinal Tap på scenen under «Live Earth» i London i 2007.