Hyller den norske sølvbjørnen-vinneren «Ut og stjæle hester»

Kulturminister og leder for Venstre Trine Skei Grande.
Kulturminister Trine Skei Grande gratulerer filmfotograf Rasmus Videbæk og teamet bak «Ut og stjæle hester» med sølvbjørnen.

«Ut og stjæle hester», basert på Per Pettersons bestselgende bok med samme navn, sikret seg den prestisjefylte prisen under utdelingen på Den internasjonale filmfestivalen i Berlin lørdag. Grande peker på at Moland er en veteran på festivalen, etter å ha vært med i hovedkonkurransen tre ganger tidligere.

– Det er fantastisk bare å være med, og det er ikke mange som har vært med så mange ganger, sier hun til NTB.

– Det er bra for Norge at vi vinner sølvbjørnen for Molands bidrag, og ekstra stas i år som Norge er et fokusland for festivalen, sier Grande, og gratulerer både Videbæk, Moland og hele teamet bak «Ut og stjæle hester».

LES OGSÅ: Intervju med «Amundsen»-aktuelle Pål Sverre Hagen.

Stellan Skarsgård, Bjørn Floberg, Tobias Santelmann, Pål Sverre Hagen, Danica Curcic og 16 år gamle Jon Ranes er blant skuespillerne i filmen.

Selve hovedprisen, Gullbjørnen, gikk i år til filmen «Synonymes» av Nadav Lapid.

Tre norske filmer konkurrerte også i barnefilmkonkurransen Generation Kplus i Berlin – der det er barn og tenåringer som utgjør juryen.

Der endte med hederlig omtale for kortfilmen «Pappa» av Atle S. Blakseth og Einar Dunsæd.

LES OGSÅ: Bruno Ganz er død.

Det ble derimot ingen utmerkelse for de to andre norske bidragene, «Månelyst i Flåklypa» av Rasmus A. Sivertsen og kortfilmen «She-Pack» av Fanny Ovesen.

Foto:Nicole Kubelka | Geisler-Fotopress | DPA | NTB Scanpix
Hans Petter Moland og skuespillerne Stellan Skarsgard, Bjørn Floberg, Jon Ranes, Tobias Santelmann og Danica Curcic poserer for fotografene under Berlin internasjonale filmfestival. Filmfotograf Rasmus Videbæk, som ikke er på bildet, fikk sølvbjørnen for beste foto for «Ut og stjæle hester».

(©NTB)