Mener at Neeson bør fjernes fra kommende «Men in Black»-film

Liam Neeson er i hardt vær. Nå krever flere at skuespilleren fjernes fra den kommende «Men in Black»-filmen.
Den nord-irske skuespilleren Liam Neeson er i hardt vært om dagen etter at han kom med kontroversielle uttalelser under et intervju med britisk storavis.

Tidligere denne uken kom det frem at New York-premieren på den Hans Petter Moland-regisserte filmen «Cold Pursuit», med Neeson i hovedrollen, hadde blitt avlyst i siste minutt som følge av de kontroversielle uttalelsene skuespilleren ga under et intervju med den britiske avisen The Independent.

Der innrømmet han at han fikk et «primitivt behov for å lange ut» da han for 40 år siden ble fortalt av sin venninne at hun var blitt voldtatt.

LES OGSÅ: Hun spiller Amundsens siste kjærlighet.

Neeson uttalte overfor avisen at han spurte venninnen om hun visste hvem overgriperen var, og om «hvilken farge» han hadde. Da han fikk vite at det dreide seg om en svart mann, gikk Neeson ut i gatene for å drepe mannen, eller enhver tilfeldig person som han syntes passet til beskrivelsen:

– Jeg gikk bevisst ut i svarte områder av byen, sa den nå 66 år gamle skuespilleren til avisen.

Menn i svart

Kontroversen har nå også ført til at flere fans klager på at Liam Neeson også er med i den kommende filmen «Men in Black International».

I filmen spiller Neeson sammen med stjerneskuespillerne Chris Hemsworth og Tessa Thompson.

Det som beskrives som en spin off/oppfølger til de tre forgående «Men in Black»-filmene med Will Smith og Tommy Lee Jones fra 90-, 2000- og 2010-tallet, treffer kinopublikummere verden over i midten av juni.

Én Twitter-bruker kommenterte at han håpet det ikke var for sent å «digitalt slette Neeson fra filmen», mens andre trekker paralleller til fjerningen av Kevin Spacey fra filmen «All the Money in the World» etter dennes #MeToo-avsløringer.

Spacey ble erstattet av Christopher Plummer i nevnte film.

«Vil ikke gå upåaktet hen»

En kilde i filmindustrien skal ha uttalt overfor den britiske tabloidavisen The Sun at «presset om å fjerne Neeson fra filmen, ikke vil gå ubemerket hen» hos filmselskapet Sony Pictures.

Flere har dog kommet Neeson til unnsetning i debatten uttalelsene har skapt, inkludert Whoopi Goldberg.

LES OGSÅ: Anmeldelse av «Alita: Battle Angel».

Filmen «Men in Black International» har verdenspremiere 14. juni – med eller uten Neeson i rollen som mentoren til Hemsworth og Thompsons karakterer.

Se traileren nedenfor.