Oscar-arrangementet blir arrangert uten vert – etter at Kevin Hart trakk seg

Oppvarmingen til Oscar er i gang - og her er Lady Gaga på lunsj for de nominerte mandag denne uken. Nå har TV-selskapet som sender prisgallaen omsider bestemt seg for å kjøre uten vert.
For første gang på 30 år vil den storslagne Oscar-prisutdelingen gå av stabelen uten vert. I stedet vil fokus bli på kjendisene som presenterer de ulike prisene.

Det er ABC Entertainment, som TV-sender seremonien, som nå omsider har tatt avgjørelsen om hvordan Oscar-showet 24. februar skal avvikles.

Ifølge BBC har det ryktes at TV-selskapet har slitt for å få noen til å fylle vertsrollen, som beskrives som et av de tøffeste oppdragene i amerikansk showbizbransje:

Bransjebladet Hollywood Reporter har til og med kalt det «den minst etterspurte jobben i Hollywood».

LES OGSÅ: Tidligere Karpe Diem-manager dømt i tingretten.

Komikeren Kevin Hart sa ja til oppgaven, men trakk seg i desember etter en kontrovers om ti år gamle Twitter-meldinger beskrevet som homofobiske.

ABC Entertainment-president Karey Burke sier at man nå har bestemt seg for å droppe vert og «bare ha prisutdelerne som vertskap for Oscar».

Blant årets prisutdelere blir Daniel Craig, Jennifer Lopez, Tina Fey, Whoopi Goldberg og Tessa Thompson å finne.

Flere Academy Award-seremonier har gått av stabelen uten vert – sist i 1989. Da var årsaken at produsent Alan Carr ville rydde plass til flere kjendiser som delte ut de ettertraktede, gylne statuene.

LES OGSÅ: «Fiaskofestival» gjenoppstår.

Under årets utdeling er Oscar-vinnerne formanet strengt om at de kun får 90 sekunder på seg til å komme seg fra plassen sin, opp på scenen og holde takketalen. Det er for å klare å holde TV-showet på tre timer, melder Entertainment Weekly.

(©NTB)