I gang med et nytt film-prosjekt

Dokumentarist og filmskaper Torstein Grude i Piraya Film (t.v.), her med «Gulabi Gang»-regissør Nishtha Jain, er klar med nok et nytt prosjekt.
En norsk filmprodusent, tidligere med-nominert til Oscar, vil lage film om urfolkskamp i Amazonas.

Filmkraft Rogaland har gitt prosjektet «Yawanawa – Indigienous Uprising» en kvart million kroner i utviklingsstøtte. Bak står Piraya Film, som er produksjonsselskapet til Torstein Grude.

Han er både produsent og regissør for den kommende dokumentaren, som skal følge en stammeleder i hans kamp for urinnvåneres menneskerettigheter – og det i en tid hvor Amazonas åpnes opp for full utnyttelse av næringsinteresser.

LES OGSÅ: Dette er årets Spellemann-programledere.

Filmen skal også følge en gruppe ungdommer i deres hverdag i jungelen.

Foto:AP | NTB Scanpix
Menneskerettskampen til urfolket Yawanawaene i Brasil skal bli dokumentar i regi av norske Piraya Film. Her er Tashka Yawanawa Tashkayawa fra Yananawa-folket under en FN-konferanse i Paris i 2015.

Grude (f. 1971) har tidligere tatt grep som å gi kamera til to burundiske soldater for å følge krigshandlingene i Somalia. Det skjedde i «Mogadishu Soldier» fra 2017.

LES OGSÅ: Gode nyheter for «The Walking Dead»-fansen.

Piraya Film har vært involvert, som produsent eller medprodusent, i anerkjente dokumentarer som «Yodok Stories», «Gulabi Gang», «The Act of Killing» samt oppfølgeren «The Look of Silence», som begge ble Oscar-nominerte, «The Magnitsky Act» og ferske «Cold Case Hammarskjöld», som nylig vant pris i Sundance.

(©NTB)