«Bohemian Rhapsody» trekkes fra pristudeling etter nye anklager mot regissør

Bilde fra filmen «Bohemian Rhapsody».
Mediaorganisasjonen GLAAD tar et standpunkt i saken i forkant av GLAAD Media Awards, hvor publikumssuksessen i utgangspunktet var nominert i kategorien «outstanding film (wide release».

Det har stormet rundt «Bohemian Rhapsody» den siste tiden. Filmen om rockebandet Queen er nominert til fem Oscar-priser, blant annet for beste film. Men flere alvorlige anklager mot filmens regissør Bryan Singer har preget det som egentlig skulle vært en festlig tid for skuespillere og crew som har jobbet med filmen i mange år.

Singer er flere ganger, både i 2014 og 2017, blitt beskyldt for og saksøkt for seksuelle overgrep. Tidligere denne måneden gikk magasinet The Atlantic offentlig ut med nye anklager. Flere av søksmålene har dog blitt avvist i rettssystemet eller blitt trukket tilbake, og regissøren er aldri blitt dømt for noe.

Han har selv kategorisk avvist alle anklager, blant annet i en melding på Instagram i oktober.

LES OGSÅ: Hevder han ikke visste om anklagene.

Tidligere denne uken gikk filmens hovedrolleinnehaver Rami Malek ut i et intervju med Los Angeles Times og hevdet at han ikke visste noe om anklagene.

– Så vidt jeg vet var jeg i rollen før Bryan i det hele tatt var tilknyttet prosjektet. Så jeg hadde hodet nedi prosjektet for å forberede meg i et års tid, og jeg kikket aldri opp. Jeg visste ikke noe om Bryan. Jeg tror at beskyldningene, tro det eller ei, var noe jeg ikke var oppmerksom på. Og det er hva det er, uttalte Malek.

Nå har medieorganisasjonen GLAAD tatt grep og valgt å fjerne filmen fra nominasjonslisten til den kommende GLAAD Media Awards, hvor filmen i utgangspunktet var nominert i kategorien for «outstanding film (wide release)».

Det skriver Variety.

«Denne ukas reportasje i The Atlantic som dokumenterer forferdelige smerter gjennomgått av unge menn og tenåringsgutter har kastet lys på en virkelighet som ikke kan bli ignorert eller til og med stilltiende belønnet», heter det i en uttalelse fra GLAAD.

LES OGSÅ: Kan gå glipp av Oscar-festen.

Ved siden av GLAAD og Time’s Up-kampanjen er det få organisasjoner som har snakket høyt om Bryan Singer. Produsenten av filmen «Red Sonja», som Singer for tiden jobber med å regissere, har nylig forsvart ansettelsen av den kontroversielle regissøren i en uttalelse til Hollywood Reporter.