Flere internasjonale film- og serieproduksjoner får tilbud om tilskudd i Norge

Slik ser plakaten for «Fenris»-serien ut.
Det var ikke bare James Bond-filmen som ble tilbudt insentivtilskudd fra Norsk filminstitutt før helgen: Det gjorde også ulvedramaet «Fenris».

«Fenris» ble tilbudt en tilskuddsramme på nær seks millioner kroner, gjennom ordningen der film- og serieproduksjoner med bred internasjonal distribusjon kan søke om tilskudd til å dekke inntil en firedel av godkjente kostnader i Norge.

Det er en dramaserie i åtte episoder, produsert av Nordisk Film Production, som skal vises på Viaplay.

LES OGSÅ: Kan gå glipp av Oscar-festen.

Handlingen er ifølge pressemeldingen slik: «Emma (28) får sin første jobb med å kartlegge en ulvestamme i skogene langs svenskegrensen. Ting tar en dramatisk vending når en ung gutt forsvinner og det blir påvist DNA fra en ulv der guttens blodige jakke blir funnet».

Også HBO-serien «Wilderness», der Finn Gjerdrum i Paradox Rettigheter søkte om insentivtilskudd, har fått tilbud fra NFI.

I sistnevnte tilfelle skal beløpet være på drøyt 22 millioner kroner.

Fredag ble det kjent at den neste James Bond-filmen, med den foreløpige tittelen «B25», er vurdert spilt inn i Norge. På den bakgrunnen har Filminstituttet tilbudt produksjonen 47 millioner kroner.

– Vi er glade for at innspillingen av filmen med foreløpig tittel «B25», er vurdert lagt til Norge. Tilskuddsrammen vi tilbyr filminnspillingen, 47 millioner kroner, er den største i insentivordningens historie, uttalte avdelingsdirektør Stine Helgeland i Norsk filminstitutt.

LES OGSÅ: Fra Netflix-suksess til nytt album (Sponset lenke).

«B25» har Daniel Craig i hovedrollen. Filmen skal ifølge filmstedet IMDB ha premiere i februar 2020.

Innspillingen av filmen skal starte i mars.

(©NTB)