«Bohemian Rhapsody»-stjernen:

Hevder han ikke visste om de alvorlige anklagene

Rami Malek i rollen som Queen-vokalist Freddie Mercury i filmen «Bohemian Rhapsody».
– Så vidt jeg vet var jeg i rollen før Bryan i det hele tatt var tilknyttet prosjektet.

Rami Malek, som denne uka ble Oscar-nominert i kategorien beste skuespiller for sin rolletolkning av Freddie Mercury i filmen «Bohemian Rhapsody», sier i et intervju med Los Angeles Times at han ikke var klar over de alvorlige beskyldningene som florerte mot filmens regissør Bryan Singer om seksuelle overgrep.

Beskyldninger som var ute i offentlighetens lys også før arbeidet med filmen gikk i gang.

– Så vidt jeg vet var jeg i rollen før Bryan i det hele tatt var tilknyttet prosjektet. Så jeg hadde hodet nedi prosjektet for å forberede meg i et års tid, og jeg kikket aldri opp. Jeg visste ikke noe om Bryan. Jeg tror at beskyldningene, tro det eller ei, var noe jeg ikke var oppmerksom på. Og det er hva det er, sier Malek.

LES OGSÅ: Kan gå glipp av Oscar-festen.

Bryan Singer ble sparket mot slutten av opptakene, angivelig etter flere sammenstøt med skuespillerne og medlemmer av innspillingsteamet, og erstattet av Dexter Fletcher.

Singer er dog stadig kreditert som filmens regissør, mens Fletcher står oppført som «executive producer».

Bryan Singer er flere ganger, både i 2014 og 2017, blitt beskyldt for og saksøkt for seksuelle overgrep. Tidligere denne måneden gikk magasinet The Atlantic offentlig ut med nye anklager. Flere av søksmålene har dog blitt avvist i rettssystemet eller blitt trukket tilbake, og Singer er aldri blitt dømt for noe.

Regissøren har selv kategorisk avvist alle anklager, blant annet i en melding på Instagram i oktober.

LES OGSÅ: Hardrock-ikon til norsk festival.

«Bohemian Rhapsody» har blitt nominert til fem Oscar-priser, blant annet for beste film. Tidligere denne måneden vant filmen to Golden Globes for beste film og beste skuespiller. Bryan Singer er ikke nominert som regissør, og under Golden Globe-utdelingen ble han ikke nevnt i takketalene.

Årets Oscar-prisutdeling går av stabelen 24. februar.