Årsaken til ulykken avslørt

Jakob Oftebro fotografert i forbindelse med pressetreff for NRK-serien «Monster» i 2017.
Stockholm-politiet har gått ut med årsaken til den alvorlige ulykken som ga den norske skuespilleren Jakob Oftebro brannskader i ansiktet.

Det var under innspillingen av en TV-serie i Sverige i fjor vår at den kjente norske skuespilleren, som blant annet har hatt roller i storfilmene «Kon Tiki», «Max Manus» og «Snømannen» de siste årene, ble skadet i en mye omtalt ulykke. Ulykken skal ha skjedd under innspillingen av en scene med opptøyer mellom politi og demonstranter.

Tidligere denne uken uttalte Maragareta Johnson hos politiet i Stockholm overfor NRK at det ble brukt brennbar væske i en såkalt «sukkerflaske» som ble ødelagt og traff Oftebro i ansiktet.

LES OGSÅ: Åpner norsk hus til filmfestivalen i Berlin.

Dette skal være første gang politiet uttaler seg om hvordan skuespilleren ble skadet. I det samme intervjuet kommer det frem at politet foreløpig ikke har konkludert med hvem som kan stilles ansvarlig for ulykken.

Se meldingen Oftebro la ut på Instagram etter ulykken:

Ulykken skjedde under innspillingen av TV-serien «Hamilton», basert på Jan Guillous bøker om den fiktive etterretningsagenten Carl Hamilton. «Hamilton» ble også filmatisert i 1998, da med den norske regissøren Harald Zwart ved roret og Peter Stormare i tittelrollen.

Også Lena Olin og den amerikanske skuespilleren Mark Hamill, for mange mest kjent som Luke Skywalker i «Star Wars»-filmene, hadde roller i den 21 år gamle filmen.

LES OGSÅ: Kevin Spacey formelt siktet.

Ifølge NRK har innspillingen av serien blitt lagt på is etter ulykken, og dens skjebne er foreløpig uavklart.