Bryan Cranston svarer på kritikken

Her er Kevin Hart og Bryan Cranston i filmen «The Upside».
Bryan Cranston rykker ut med klart og tydelig forsvar av at han spiller en handikappet karakter i sin nyeste film «The Upside».

«Breaking Bad»-stjernen gestalter rollen som en mann som sitter i rullestol, lam fra halsen og ned, som hyrer inn en tidligere kriminell – spilt av Kevin Hart – som sin nye pleier.

Det har naturligvis høstet kritikk i USA, melder BBC.

Selv om Cranston sier at emnet er «verdt en diskusjon», og at det «burde være flere muligheter for handikappede skuespillere», er han like klar på sin rett til å tolke rollekarakterer med evner og utseende som skiller seg fra hans egne.

– Som skuespillere blir vi bedt om å spille andre mennesker. Betyr dette at jeg, som streit, eldre person som er velstående og heldig, ikke skal kunne spille en person som ikke er rik, at jeg ikke kan spille en som er homofil?

LES OGSÅ: Kevin Spacey formelt siktet.

Bryan Cranston stilte også spørsmål ved hvor linjen skulle trekkes.

Nylig har skuespillerkolleger som Jake Gyllenhaal og Dwayne Johnson blitt møtt av samme kritikk, skriver BBC:

Gyllenhaal i 2017 i «Stronger», der han spilte en mann som hadde mistet begge bena i Boston Marathon-terrorangrepet. Johnson da han i fjor spilte en mann med benprotese i «Skyscraper».

LES OGSÅ: Vil at folk skal glemme fortiden hennes.

Cranston-filmen «The Upside» er den amerikanske nyinnspillingen av den franske 2011-filmen «The Intouchables». Den hadde premiere i Toronto i 2017, men fordi den skulle blitt distribuert av The Weinstein Company, ble den lagt på hylla i kjølvannet av skandalen. Denne uken får den omsider premiere i USA.

(©NTB)