Åpner norsk hus til filmfestivalen i Berlin

- En unik mulighet, sier Norsk Filminstitutts direktør Sindre Guldvog om det norske huset i Berlin under filmfestivalen.
I februar går startskuddet for det som erklæres som den største internasjonale kultursatsingen Norge noensinne har stått for.

Til den internasjonale filmfestivalen i Berlin, der Norge er første såkalte fokusland, skal man nemlig bygge et «norsk hus» like over gaten for det europeiske filmmarkedet. Det skal fylles med norske filmer og norsk filmbransje, og åpningen står kulturminister Trine Schei Grande for.

– Det er stort å kunne innlede det store, norske kulturåret i Tyskland med åpningen av Norway House. Det understreker vår tilstedeværelse under filmfestivalen i Berlin, og er en god start på vår store internasjonale kultursatsing i 2019, heter det fra Grande.

Hun sikter til at Norge er gjesteland både under den viktige bokmessen i Frankfurt i oktober – og under verdens største jazzmesse, Jazzahead, i Bremen i april.

LES OGSÅ: Sigrid om kommende debutalbum.

Men først skal Film-Norge vise frem hva man har å by på i form av filmer, filmfolk, tjeneste- og utstyrsleverandører så vel som Norge som innspillingsland.

– Vi vil benytte denne unike muligheten vi har i år til å fremme både norske serier, spillefilmer, kortfilmer og dokumentarfilmer for et stort internasjonalt publikum, sier Filminstituttets direktør Sindre Guldvog.

Over 130 land er representert på Berlinalen, som foregår 7. til 17. februar.

(©NTB)