Se den første traileren til filmen om Robert Mapplethorpe

Matt Smith i rollen som Robert Mapplethorpe.
I filmen «Mapplethorpe» dukker «Doctor Who»-skuespiller Matt Smith opp i rollen som den kjente fotografen mens Marianne Rendón spiller Patti Smith.

Den Ondi Timoner-regisserte filmen om den kjente fotografen Robert Mapplethorpe skal ut på kino i USA i mars 2019. I helgen kunne man endelig få et inntrykk av filmen gjennom den første traileren. Den ser du lenger nede i artikkelen.

Robert Mapplethorpe var en amerikansk fotograf kjent for sine bilder i svart-hvitt. Han sto blant annet for en rekke kjente portrettbilder av berømtheter som Debbie Harry, Andy Warhol, Isabella Rossellini, William Burroughs og sin nære venninne Patti Smith, i tillegg til mer kontroversielle bilder fra BDSM-miljøet i New York på slutten av 60-tallet og begynnelsen av 70-tallet.

Bildene hans ble vist frem i en stor, og mye omtalt, utstilling på Munchmuseet i Oslo i 2016.

LES OGSÅ: 230 millioner til norske musikkfestivaler.

I filmen er det «Doctor Who»-skuespiller Matt Smith som gestalter rollen som Robert Mapplethorpe, mens Marianne Rendón spiller norgesaktuelle Patti Smith. Rendón tok ifølge IndieWire over rollen som den legendariske rockestjernen etter at Zosia Mamet måtte hoppe av filmen grunnet en hektisk timeplan.

Ifølge en pressemelding fra filmselskapet Samuel Goldwyn Films vil «Mapplethorpe» følge livet til den kjente fotografen fra tiden før han flyttet inn på det berømte Chelsea Hotel i New York sammen med Patti Smith. Det var her han begynte å fotografere de forskjellige menneskene som oppholdt seg på hotellet; artister, filmstjerner og medlemmer av byens BDSM-miljø.

Fotografiene til Mapplethorpe skapte ofte debatt i sin samtid på grunn av BDSM-tematikken og homoerotiske fremstillinger.

LES OGSÅ: Fem store album fra Patti Smith.

Robert Mapplethorpe gikk bort i 1989 grunnet komplikasjoner i forbindelse med aids-diagnosen. Patti Smith skrev i 2010 en selvbiografisk bok om sitt vennskap med Mapplethorpe under tittelen «Just Kids».