Lager film om krigen – for barn

Maja Lundes aller første bok skal nå bli film - for barn. Det skal handle om andre verdenskrig.
Innspillingen av en film, som skildrer andre verdenskrig fra barneperspektiv, er i gang.

Filmen skal få tittelen «Flukten over grensen» og bygger på en roman for barn, signert Maja Lunde.

Ifølge pressemeldingen blir denne filmen, som etter planen skal få premiere i februar 2020, Norges første film fra andre verdenskrig – for barn.

I filmen skal vi tilbake til noen desemberdager i 1942 og følge fire barn på flukt til Sverige. De møter gode hjelpere på veien, men et spørsmål som stadig melder seg er: Hvem kan de egentlig stole på?

Filmen skal bli en spenningsfilm, og Maja Lunde er spent på å få se historien filmatisert.

– At denne fortellingen er viktig for meg, handler ikke om at det er min første barnebok. Det handler om historiens tematikk. En tematikk som, siden boka kom ut i 2012, dessverre har blitt skremmende aktuell, sier hun.

Opplever stor suksess

Maja Lunde opplever i dag stor suksess som forfatter med bøker som er oversatt til 35 språk. Akkurat nå troner hun og illustratør Lisa Aisato på boktoppen her hjemme med kalenderboken som «alle» skal ha til jul» «Snøsøsteren».

LES OGSÅ: Anmeldelse av Ms. Lauryn Hill i Oslo Spektrum.

Når «Flukten over grensen» skal gjøres til film, er det Johanne Helgeland som setter seg i registolen, mens storselskapet Maipo Film, som har produsert mer enn 30 filmer og TV-serier siden oppstarten i 2000, produserer.

Rollene som de fire barna i «Flukten over grensen» bekles av Anna Sofie Skarholt fra Oslo (f. 2007, Gerda), Bianca Ghilardi-Hellsten fra Oslo (f. 2010, Sarah), Samson Steine fra Slependen (f. 2007, Daniel) og Bo Lindquist-Ellingsen fra Moss (f. 2006, Otto).

(©NTB)