Forhandler om rolle i kommende Disney-remake

Tom Hanks fotografert i 2016.
Tom Hanks skal være i forhandlinger om rollen som Geppetto i Disneys remake av 1940-klassikeren «Pinocchio». Filmen er ventet i 2020.

Det melder blant annet Variety.

Disney har de siste årene gjort stor suksess med nyinnspillinger av sine klassiske animerte filmer. I 2019 står filmene i kø og i løpet av årets første seks måneder kommer «Dumbo», «Alladin» og «Lion King» på løpende bånd.

LES OGSÅ: Norsk film til prestisjetung filmfestival.

Nyinnspillingen av Disney-klassikeren «Pinocchio» fra 1940 skal etter planen regisseres av Paul King, som blant annet sto for regi på publikumssuksessen «Paddington» i 2015. Ifølge Variety skal Tom Hanks være aktuell i rollen som Geppetto i filmen. «Pinocchio» handler om marionettedukken ved samme navn. Dukkemakeren Geppetto ønsker at dukken skal komme til live – og får sitt ønske oppfylt av ønskefeen.

Pinocchio har dog mye å lære om livet som menneske og får hjelp av den kloke Timmi Gresshoppe til å finne ut hva som er rett og galt.

Animasjonsfilmen fra 1940 inneholder noen genuint skremmende scener, som det kan bli spennende (les: skummelt) å se i levende live.

LES OGSÅ: Patti Smith til Norge.

Disneys «Pinocchio» var basert på den italienske barneboken «Le avventure di Pinocchio. Storia di un burattino», ført i pennen av Carlo Collodi.

Boken ble først utgitt i 1883.