Arkitekturfilm Oslo går av stabelen i mars:

– Filmen er vårt mest effektive medium for å binde sammen det romlige og det sosiale til en helhetlig opplevelse

Stillbilde fra den Mika Taanila-regisserte dokumentarfilmen «Futuro - A New Stance for Tomorrow» fra 1998, som er en del av årets festivalprogram.
I midten av mars er det tid for den femte utgaven av filmfestivalen Arkitekturfilm Oslo. Nå er programmet offentliggjort - og arrangørene lover «å ta publikum med ut i verdensrommet, under jordens overflate, inn i det hellige, tilbake til 60-tallet og inn i fremtiden».

Tematikken for årets utgave av Arkitekturfilm Oslo er ifølge arrangørene «fremtiden og det ukjente, og menneskets forestilling om det vi ikke vet», noe de forskjellige filmene på programmet tar opp på forskjellig vis.

I tillegg til åpningsfilmen «The Experiment City» fra 2017 står 12 filmer på programmet i ROM og Cinemateket 13. til 15. mars.

LES OGSÅ: Se de første bildene fra Wes Andersons neste film.

Blant høydepunktene på programmet finner vi den finske dokumentarfilmen «Futuro – A New Stance for Tomorrow» (1998), Pixar-klassikeren «Wall-E» (2008) og den sovjetiske scifi-filmen «Solaris» (1972).

– Filmen er vårt mest effektive medium for å binde sammen det romlige og det sosiale til en helhetlig opplevelse. Det gjør filmen til et særdeles godt medium for å snakke om arkitektur, både som byutvikling og som kunst. Det er nettopp det vi ønsker at publikum skal få oppleve under Arkitekturfilm Oslo 2020 når vi nå skal utforske filmer som tematiser menneskets forhold til fremtiden og det vi ikke vet, sier Gjertrud Steinsvåg, festivalsjef for Arkitekturfilm Oslo og daglig leder for ROM for kunst og arkitektur, via en pressemelding for årets festival.

Arkitekturfilm Oslo 2020 går av stabelen i dagene 13. til 15. mars. Festivalen er organisert av ROM for kunst og arkitektur, og samarbeidspartnere i 2020 er Oslo arkitekturtriennale og FINNO.

Visningene på ROM har gratis inngang, mens billetter til Cinemateket-visningene kan kjøpes på festivalens nettsider eller i billettluken på Cinemateket.

Fikk du med deg denne?