TV-skjermen lokker filmstjerner – pengene strømmes inn

Skuespillerstjernene Jennifer Aniston og Reese Witherspoon er aktuelle i Apple-satsingen «The Morning Show».
Filmstjernene er ikke lenger «for fine» for TV-skjermen. Det har med penger å gjøre.

Fra Julia Robert til Meryl Streep, fra Reese Witherspoon til Michael Douglas: Hollywoods største stjerner valfarter nå til TV-skjermen for innbringende roller i store TV-serier. TV-serieformatet har opplevd en storslått renessanse i kjølvannet av strømmetjenestenes fremvekst.

Michael Mann, prisbelønt regissør bak «Heat» og «Den Siste Mohikaner,» sier kvaliteten på TV-seriene i USA nå i mange tilfeller forbigår kinofilmene – noe som var svært uvanlig da han produserte og regisserte TV-serien «Miami Vice» på 80-tallet: – Kinofilmene så ned på TV, og det med god grunn. TV var ikke på høyden, sier han til AFP, og legger til: – I dag ser du at noen av de beste historiene går rett til TV.

LES OGSÅ: HBO bekrefter «Game of Thrones»-oppfølger.

Han trekker fram Netflix’ krimdrama «Ozark» og Showtime-miniserien «Patrick Melrose», med Jason Bateman og Benedict Cumberbatch.

Andre eksempler på stjerner som trekker til TV-skjermen er Jim Carrey (Showtime-serien «Kidding»), Julia Roberts» (Amazon-dramaet «Homecoming») samt Michael Douglas (Netflix-serien «The Kominsky Method»).

Penger er det nok av. De fem store strømmetjenestene Netflix, Amazon, Hulu, Disney og Apple forventes å ende opp med å ha brukt 27 milliarder dollar på innhold i år, fremgår det av en rapport fra organisasjonen FilmLA.

Et eksempel på skuespillerlønninger er eksempelvis Reese Witherspoon og Jennifer Aniston (bildet) som begge får betalt 2 millioner dollar (18,4 millioner kroner) per episode av Apple-serien «The Morning Show». Sesong to er allerede planlagt.

LES OGSÅ: Publikumsfavoritt tilbake til Oslo.

«Digital strømming har hatt en helt enorm betydning for TV og underholdningsindustrien», konkluderer FilmLA-rapporten.

Mann jobber for tiden med en TV-serie med handling til Vietnamkrigen.

Fikk du med deg denne?

(©NTB)