«Breaking Bad»-stjernen Aaron Paul:

– Jesse er som en gammel venn

Etter seks år er Aaron Paul tilbake i rollen som Jesse Pinkman. «Breaking Bad»-stjernen beskriver filmen «El Camino: A Breaking Bad Movie» som å hilse på en god gammel venn.

«Breaking bad», av mange ansett som en av de beste TV-seriene noensinne, ble avsluttet etter fem sesonger i 2013. Regissøren og manusforfatteren Vince Gilligans serie ble hyllet for avslutningen – men så kom nyheten tidligere i år om en film – innspilt i hemmelighet – med en ny slutt.

I «El Camino: A Breaking Bad Movie» er Aaron Pauls velkjente rollefigur Jesse Pinkman tilbake, og nå er det hans skjebne som får stå i sentrum.

LES OGSÅ: Strømmetjeneste sensurerer bort kvinner.

– Jeg syntes også at «Breaking Bad»-slutten var ganske perfekt, jeg elsket at vi virkelig ikke visste hvor Jesse tok veien – han var bare fri. Men jeg tror fans av serien vet at, ja, han er fri, men han har en humpete vei framfor seg – med mange som leter etter ham. Og slik er det fortsatt i «El Camino», sier Aaron Paul.

Gjentar rollen etter seks år

Filmen tar til der serien sluttet: Ensom og mentalt nedbrutt er Jesse på flukt. For Aaron Paul har det gått seks år siden han sist gestaltet denne rollen, men å «bli» Jesse igjen krevde ingen større anstrengelse.

– Helt ærlig, ikke i det hele tatt, faktisk. Da jeg leste manuset første gang, visste jeg nøyaktig hvordan jeg skulle gestalte ham rent følelsesmessig. Å være tilbake i kroppen hans var som å besøke en kjær gammel venn, forklarer han. Og sier at filminnspillingen også ble et kjært gjensyn med Vince Gilligan:

– Han er den snilleste, mest ydmyke personen i Hollywood. Dette var hans første film, og at jeg fikk følge med på den reisen, er en stor ære. Jeg ser så veldig opp til ham, han forandret livet mitt fullstendig og ga meg en karriere. Jeg skylder ham alt.

Foto:Mark Davis | AFP | NTB Scanpix
«Breaking Bad»-stjernene Aaron Paul og Bryan Cranston.

Av «Breaking Bad»-kollegene, som han kaller en «fantastisk familie», står han Bryan Cranston (som spilte Walter White i serien) nærmest. I serien laget de metamfetamin sammen, men i det virkelige livet destillerer de den mexicanske spritdrikken mescal sammen.

– Vi har jobbet med det i tre år og produktet vårt kom på markedet tidligere i år. Jeg og Bryan snakkes hver eneste dag og er veldig nære venner.

Sier ikke nei til mer

«El Camino: A Breaking Bad Movie» er trolig det siste vi får se til Jesse Pinkman, tror Aaron Paul, men han understreker samtidig at dette er opp til Vince Gilligan.

– Dersom Vince spør meg: «Hva tror du om å spinne videre på dette her»? Jeg tror ikke det kommer til å skje, men dersom Vince har en idé, da stoler jeg på at den er rimelig smart. Jeg hadde sagt ja. 100 prosent. Uten tvil.

LES OGSÅ: Vin Diesel tilbake i actionrolle.

Aaron Paul legger ikke skjul på at «Breaking Bad» endret livet hans.

– Jeg trenger ikke gå på auditions mer, noe som jo er helt vilt. Jeg har medvirket i tre, fire serier siden «Breaking Bad», og nå er det klart at jeg skal få være med i «Westworld». Jeg har Vince Gillian å takke for alt.

«El Camino: A Breaking Bad Movie» hadde premiere tidligere i oktober og er for tiden å se på Netflix.

Fikk du med deg denne?

(©NTB)