INTERVJU: Bill Skarsgård vil gå nye veier

Bill Skarsgård er tilbake som klovnen Pennywise i «It: Chapter Two». Som sin far opplever også brødrene Skarsgård internasjonal suksess.

Men Bill Skarsgård (29) merker at han vil ha flere bein å stå på.

– Jeg vil gjerne jobbe fram noen egne prosjekter og produsere egne ting, sier han til TT.

«It: Chapter Two» tar seerne med tilbake til den ondskapsherjede småbyen Derry. Barna i «The Losers’ club»-gjengen har vokst opp, men det har ikke Pennywise. Med litt av et flir, og full klovnesminke-mundur, spiller Bill Skarsgård nok en gang karakteren som virkelig setter killer clowns på karet.

LES OGSÅ: GAFFAs anmeldelse av «It: Chapter Two».

– Det har vært en utrolig utfordring for meg som skuespiller, jeg har fått litt mer selvtillit. Dersom jeg kan spille en som er så ulik meg selv, og det fungerer, da blir man modigere og våger mer, sier han. Og forteller at han liker de ekstreme rollene, han motiveres rett og slett av å prøve å forstå sine karakterers psyke.

– Pennywise er den legemliggjorte ondskapen. Da er målet mitt å gjøre ham mer nyansert. Ser man på han på en annen måte så finner man kanskje ut at det er grunner til at han er ond, forklarer Skarsgård.

Gøy med klovner

Mellom de to «It»-filmene har Bill Skarsgård også rukket å klatrer inn i ytterligere et Stephen King-univers. I serien «Castle Rock» fra 2018 spiller han The Kid, en uregistrert fange fra fiktive Shawshank State Prison. Til tross for at skrekkforfatteren selv medvirket i «It: Chapter Two», har Bill Skarsgård aldri møtt mannen som har hatt en finger med i spillet hva gjelder hans internasjonale karriere.

– Jeg har den gale hjernen hans å takke for mye, sier Bill Skarsgård.

Pennywise ble første gang portrettert på TV i 1990 – da med Tim Curry bak klovnesminken. Bill Skarsgård ble født dette året og har ikke latt seg skremme av noe klovneportrett så langt.

– Jeg har aldri tenkt at klovner er ekle, jeg synes at de er ganske kule, sier han. Og svarer slik på spørsmål om hva som skremmer han personlig:

– Jeg er ganske pragmatisk og rasjonell av meg. Jeg tror ikke på overnaturlige ting, det er mer virkelige ting som skremmer. Døden, det å miste noen nære og kjære, men det tror jeg alle frykter.

Vil starte noe eget

Bill Skarsgård er bosatt i Stockholm, og for nesten ett år siden fikk han en datter sammen med samboeren, skuespilleren Alida Morberg.

Nå vil han satse videre internasjonalt, og han ser ingen problemer knyttet til det å skulle kombinere skuespillerlivet med familielivet.

– Faren min har hatt en internasjonal karriere og likevel alltid vært basert i Stockholm. Jeg tror det går fint, når man har et så lite barn kan hun følge med hvor som helst.

LES OGSÅ: Hyllet avdød bror i rørende tale.

Men Bill Skarsgård sier samtidig at han gjerne skulle tilbrakt mer tid i hjembyen, og at han nå, etter ett intenst år, gleder seg til å ta litt fri. Deretter vil han i sterkere grad ta kontroll over egen karriere.

– I perioder føler man seg ganske passiv som skuespiller, man går og venter på samtaler. Det trives jeg ikke med. Derfor vil jeg starte et eget produksjonsselskap der jeg kan jobbe fram egne prosjekter, sier han om planene han håper å iverksette i nær fremtid.

Fikk du med deg denne?

(©NTB)