Intervju med «Toy Story»-regissøren:

– Slutten var perfekt

Nå får de originale figurene selskap av nykommere i «Toy Story»-universet.
Det har gått ni år siden «Toy Story 3». Når film nummer fire melder seg blir det naturlig å spørre: Hvorfor drøyde det så lenge med å blåse liv i Woody og co. igjen?

Spørsmålet går til regissøren Josh Cooley, som svarer:

– Vi syntes alle at slutten på «Toy Story 3» var prefekt. Samtidig var det mer å fortelle, ikke minst om Woody.

Da den forrige filmen sluttet hadde Andy skjenket sine elskede leker, inkludert Woody og Buzz Lightyear, til en jente ved navn Bonnie.

Og i denne nye runden får vi være med når Bonnie tar med seg lekene sine og reiser med familien sin på bobilferie. Inn i gjengen kommer nykommeren Gaffen, opprinnelig en plastgaffel som Bonnie har skapt om til en leke. Gaffen slites mellom sine identiteter og trenger både råd og oppmuntring.

LES OGSÅ: Flere avsløringer rundt Disneys nye strømmetjeneste.

Spennende blir det også når Woody kommer på avveie og møter sin gamle flamme, gjeterjenta Bo Peep, igjen.

– Vi tenkte at det ville være fint å la Woody og Bo Peep finne hverandre etter alle år, og så se hvordan det hele utvikler seg, sier Josh Cooley videre.

Buzz som spansk storsjarmør

En film som handler om leketøy som blir levende har selvsagt et stort barnepublikum. Men det er også mange voksne som setter pris på filmene og deres ofte ganske voksne humor. Bare tenk på hvordan Buzz Lightyear i den forrige filmen fikk en «feilkobling» og plutselig begynte å te seg som en spansk storsjarmør.

– Dette tar vi på det største alvor. En «Toy Story»-film skal både kunne underholde unger og voksne, samtidig som det ikke må bli for mye i den ene eller andre retningen.

– Vi må ha balanse, og vi som har laget disse filmene er jo selv store fans, understreker regissøren.

Alltid ligget i forkant

Utviklingen når det gjelder dataanimert film går fort, og det er scener i «Toy Story 4» som ikke hadde kunnet gjøres på samme måte i den forrige filmen. Ikke minst scenene i en stor underholdningspark, der store deler av handlingen utfolder seg.

– «Toy Story»-filmene har alltid ligget i forkant. Jeg husker hvor stort det var da jeg så den første filmen for 24 år siden. Og hvem vet hva som kommer til å skje i fremtiden, sier Josh Cooley.

LES OGSÅ: Nye «Star Wars»-bilder.

Da «Toy Story 3» sluttet, føltes det som om skaperne hadde funnet en passende avslutning for fortellingen om Buzz og Woody. Også den nye filmen kan oppleves som en avslutning. På direkte spørsmål om dette er den siste «Toy Story»-filmen, gir regissøren et åpent svar:

– Hvem vet? Akkurat nå føles det som en fin finale, men dersom noen kommer med en super idé til en femte film, så er det fullt mye mulig at det blir det.

«Toy Story 4» får norsk premiere 6. september.

Fikk du med deg denne?

 

(©NTB)