«Dronningen» blir åpningsfilm på Oslo Pix:

– Den er underholdende, spennende, velspilt, flott å se på og den handler om et menneske som garantert vil vekke motstridende følelser hos publikum

Stillbilde fra den danske filmen «Dronningen».
Den prisvinnende danske filmen «Dronningen», regissert av May el-Toukhy, får æren av å åpne filmfestivalen Oslo Pix i neste måned.

Filmen «Dronningen» beskrives av festivalarrangørene som en nyansert og nådeløs film om skjebnesvangre familierelasjoner og maktmisbruk, som har tatt publikum med storm hjemme i Danmark.

Den får ordinær kinopremiere 30. august. Festivalgjestene på Oslo Pix får dermed mulighet til å se filmen over to måneder i forkant.

LES OGSÅ: En smakebit på sommerens filmfestival.

– Vi er begeistret for at Oslo Pix åpner årets festival med «Dronningen». Dansk presse omtaler denne filmen som et hovedverk i dansk film, og vi håper at den når fram til et stort norsk publikum, sier Frank Johnsen i Storytelling Media, som distribuerer filmen.

Dyrholm stiller på åpningsdagen

Hovedrolleinnehaver Trine Dyrholm vil selv stille på den offisielle åpningen av Oslo Pix på Klingenberg kino mandag 3. juni, melder arrangørene bak filmfestivalen.

Dyrholm beskrives i en pressemelding som «dronningen av dansk film» og en av årets hovedgjester på festivalen.

– «Dronningen» er en super åpningsfilm fordi den har så mye å by på. Den er underholdende, spennende, velspilt, flott å se på, og den handler om et menneske som garantert vil vekke motstridende følelser hos publikum, uttaler programsjef for Oslo Pix, Cato Fossum.

Han legger til at festivalarrangørene er svært glade for at Trine Dyrholm kommer til Oslo Pix for å møte publikum.

Konkurrerer om festivalprisen

Den danske storfilmen er én av de syv som konkurrerer om festivalprisen Oslo Grand Pix i kategorien nordisk fiksjon.

Det gjør også den norske filmen «DU» av Paul Tunge, og den finske filmen «Aurora» signert Miia Tervo. Sistnevnte avslutter årets festival, og er satt til en forblåst og nedsnødd småby nord i Finland.

LES OGSÅ: Tre nye «Star Wars»-filmer ventes.

Tittelkarakteren er en ung finsk kvinne uten fotfeste i livet, som én dag møter en iransk flyktning på desperat jakt etter oppholdstillatelse.

Oslo Pix arrangeres i dagene 3. til 9. juni på Saga, Vega og Klingenberg i Oslo.

Foto:Rolf Konow | Storytelling Media
Filmens hovedrolleinnehaver Trine Dyrholm kommer til Oslo Pix for å møte publikum.