Oscarsus over Hardangervidda

John Kaare Hoversholm og regissør Danis Tanovic på Garnes utenfor Bergen.
Akkurat nå foregår det skumle ting på Hardangervidda og i Bergen. Filmen «The Postcard Killings» er gått i innspilling.

Oscar-vinneren Danis Tanovic styrer regiskuta når storfilmen «The Postcard Killings» nå finner sin filmatiske form. Opptak står for tur både på Hardangervidda og i Berge-området, melder Vestnorsk filmkommisjon.

Filmen bygger på ei bok med samme tittel, signert Liza Marklund og James Patterson. Den solgte ikke mindre enn 5 millioner bøker og gikk til topps på salgslister verden over.

LES OGSÅ: Sørger etter filmskaperens brå bortgang.

Tanovic er ikke kommet alene til Norge. Med på turen er også fotograf Salvatore Totino, og Jeffrey Dean Morgan spiller etterforsker Jacob Kanon. På skuespillerlisten finner vi også Cush Jumbo, Denis O’Hare og Connie Nielsen.

Tøffe værforhold

Filmen co-produseres fra norsk side av Packshot Lab, med John Kaare Hoversholm og Bjørnar Fjeldvær i spissen, fremgår det av pressemeldingen.

– Opptakene på Vestlandet har gått strålende, selv om vi har måttet kjempe med tøffe værforhold i fjellet. Nå ser det norske og internasjonale teamet fram til opptak i Bergen-området, sier Hoversholm.

Leder for Vestnorsk filmkommisjon, Sigmund Elias Holm, sier:

– Oscar-vinnere som filmer i Norge er sjelden vare. Det er tøft å nå opp i den internasjonale konkurransen om disse produksjonene, som tilfører bransjen og regionen sysselsetting og synlighet. «The Postcard Killings» er et nytt steg på veien til å bli en anerkjent filmdestinasjon.

Også innspillinger i London og Stockholm

«The Postcard Killings» blir produsert av Miriam Segal for britiske Good Films. Ifølge IMDb blir det også spilt inn scener i London og Stockholm til filmen som så langt ikke har fått premieredato.

LES OGSÅ: Raser mot Netflix-kansellering.

Tanovic skrev og regisserte den bosniske filmen «No Man’s Land» (2001) som sikret ham Oscar i kategorien beste fremmedspråklige film.

(©NTB)