Hva har Shaft, Captain Marvel og Dumbo til felles? De har alle fått nye filmtrailere denne uka!

Samuel L. Jackson, Brie Larson og Tim Burton er alle aktuelle med storfilmer i år. Henholdsvis «Shaft», «Captain Marvel» og «Dumbo».
Det har vært en uke med mye nytt på trailerfronten. Derfor har vi i GAFFA bestemt oss for å samle de beste klippene fra den siste uken. Det er en salig blanding av skrekk, dyr og god gammeldags blaxploitation.

Nå begynner det så smått å komme filmtrailere for noen av årets mest etterspurte filmer. Vi har et intenst år i vente. Fullstappet med superhelter, Disney-filmer og skrekk. Filmtrailere er en fin måte å holde seg oppdatert på hva vi har i vente, og finne ut hva slags filmer det kan være aktuelt å bruke pengene sine på. Kino er tross alt dyrt.

En god filmtrailer er en kunstform i seg selv. Man skal ikke avsløre for mye, ikke være for subtil. Selge filmen uten å fortelle alt. Det er en balansegang som er vanskelig.

LES OGSÅ: Disney-sjef med gode nyheter til «Deadpool»-fansen.

Dagens lille filmtrailerfangst, er alle filmer som vet hvordan de skal selge seg selv.  Det som er interessant er at alle bortsett fra en, allerede har et innebygd publikum. Det er gjenkjennelig estetikk å spille på som får opp pulsen til de som ser. Hva er det å ikke like når du ser en elefant fly, eller Captain America stramme skjoldet sitt. Hva med Samuel L. Jackson som er en baaaaad muth*****?

Ta fem minutter, sett på kaffen, og nyt noen gode filmtrailere for å gjøre deg opprømt for året som kommer.

Shaft

Hvem skulle trodd det ville komme flere «Shaft»-filmer?

Karakteren Shaft ble først introdusert i 1971 med Richard Roundtree i rollen, i filmen med samme navn. En av de første, og mest populære blant blaxploitation-filmene. Filmmusikken til Isaac Hayes er umiddelbar gjenkjennelig og vant i sin tid både Grammy og en Oscar. Filmen fikk mange oppfølgere, alle med Richard Roundtree i hovedrollen.

Så i 2000, kom en nyinnspilling, som egentlig var en oppfølger. Samuel L. Jackson spiller John Shaft II og er nevøen til den originale Shaft. Den underholdende film i seg selv, og Samuel L. Jackson er en kul jævel. Men det kom ikke noe mer.

Før nå. I 2019. Om dette er en film som kommer til Norge er jeg usikker på, men nå kommer altså Shaft. Og ikke nok med at det er en oppfølger til Shaft, med Samuel L. Jackson. Richard Roundtree er også tilbake! Sønnen til Jacksons Shaft er også med, så her får vi tre generasjoners Shaft! Det må jo bli bra.

Og når musikken spilles; Herlig!

Pet Sematary

Det kommer mer Stephen King i 2019, så det bare å gjøre klar puta. En ny filmatisering av boken fra 1983 – og ikke en nyversjon av filmversjonen fra 1989.

Stephen King har selv sagt at av alle hans romaner, er «Pet Sematary» den som skremmer hans mest. Da må det jo bli god film!

2019-filmatiseringen av «Pet Sematary» er laget av duoen Kevin Kölsch, og Dennis Widmye, som har laget en rekke ukjente, men genuint ubehagelige filmer. Dette lover bra!

«Pet Sematary» har norgespremiere 5. april.

Avengers: Endgame

Hva er det egentlig å si om «Avengers: Endgame»? «Leftovers» med superhelter. Dette er filmen som er avslutningen på hva som begynte i 2008 med «Iron Man».

Marvel vil selvfølgelig fortsette, men dette er hva de jobbet mot siden de først hintet til Thanos. Og hva gjør de når Thanos har vunnet? Det blir gøy å se.

Det ryktes at filmen vil bli tre timer lang. Gjerne fire eller fem, for vår del.

«Avengers: Endgame» har norgespremiere 24. april.

Captain Marvel

Før «Avengers: Endgame» får vi en ny superhelt å heie på! Nemlig «Captain Marvel»

Brie Larson tar oss med tilbake til 90-tallet og gir oss et kosmisk eventyr. Marvel sitt første forsøk på en superheltfilm ledet av en kvinne. Her er helten som skal gi The Avengers det ekstra dyttet de trenger for å ta Thanos. Først må vi vite hvordan hun ble slik hun ble.

«Captain Marvel» slår hardt, og dette kommer garantert til å bli nydelig.

Filmen har norgespremiere 6. mars.

Child’s Play

Chucky er tilbake! En nyinnspilling av den klassiske morderdukke-filmen fra 1988. Nå er det derimot ikke sjelen til en morder som blir overført til dukka. Nei, det er teknologi som går feil. Kunstig intelligens er skurken denne gangen. Vi lever jo i en moderne verden, så hvorfor ikke?

Bak kamera er det en nordmann: Lars Klevberg. Han har laget flere kortfilmer, deriblant en som het «Polaroid». Den gikk sin seiersgang på internettet og tiltrakk seg oppmerksomheten til produsenter i Hollywood. Sånt blir det film av.

Det skal nevnes at Don Mancini, skaperen av «Child’s Play»-serien ikke er så fornøyd med denne nyinnspillingen. Han har laget sine egne Chucky-filmer som har gått ganske bra, og er ikke ferdig. Den siste kom i 2017 og heter «Cult of Chucky». Mancini skal fortsette med en tv-serie som fortsetter etter den filmen, og vil fungere helt uavhengig fra nyinnspillingen.

«Child’s Play» treffer norske kinosaler 19. juli.

Dumbo

Disney fortsetter sin ferd med å gjøre hele sin animerte kanon om til levende bilder. Neste ut er Dumbo, med Tim Burton i regissørstolen.

Alle som husker hvordan det gikk med «Alice i Eventyrland» vil kanskje ha en sunn skepsis til at han skal begi seg ut på nok et Disney-eventyr. «Dumbo» er triste saker og det er bare å håpe at Burton klare å mane frem litt emosjoner.

I mine øyne kan denne filmen gå to veier. Enten blir den en opplevelse uten like, eller så vil falle flatt. Det som gir «Dumbo» et snev av håp er at Tim Burton ser ut til å ha en visjon med filmen. Det er ikke bare en ren gjenskaping av originalen som «Skjønnheten og udyret» og «Jungelboken» var. Sånn det ser ut som «Løvenes konge» kommer til å bli. Dét er et godt tegn. Det er sånn det blir kunst av.

Nå har Tim Burton ikke vært på sitt beste på en lang stund, så det blir uansett spennende å se. Originalfilmen er bare på 64 minutter og det er nok en del som kuttes. Hovedfokuset ser ut til å være på sirkuset. Tviler vi får se de problematiske kråkene i filmen.

«Dumbo» har norgespremiere 29. mars.

Missing Link (Norsk tittel: Mysteriet Mr. Link)

Laika er et studio som alltid lager nydelige filmer. Et av de eneste studioene som fortsatt lager stop-motion-animasjon. Den forrige filmen deres, «Kubo and the Two Strings» var et mesterverk. Når de også blir bedre og bedre for hver film, blir forventningene skrudd opp.

Dette ser jo bare herlig morsomt og skrudd ut!

«Missing Link» har norgespremiere 26. april.