«Bohemian Rhapsody» topper kinohelgen

Bilde fra filmen «Bohemian Rhapsody».
Nesten 70.000 nordmenn valgte å se filmen om Queen og Freddie Mercury på norske kinoer i helgen.

«Bohemian Rhapsody» trakk til seg over dobbelt så mange som det helgens andreplass kan skilte med, heter det i pressemeldingen fra Twentieth Century Fox.

Lørdag var det duket for Den store kinodagen – som trakk 200.000 til kinosalene. Administrerende direktør i Twentieth Century Fox Norge og Sverige, Tore Fredrik Dreyer, sier:

– At vår egen «Bohemian Rhapsody» denne helgen bidrar med nesten 70.000 besøk, gjør dette til en herlig mandag. Vi ser at besøket i helgen faktisk overgår besøket «Mamma Mia!» fra 2008 hadde i sin første helg. Og vi vet alle hvor vanvittig populær den var – i månedsvis, på kino.

LES OGSÅ: The Cure topper plakaten til norsk festival.

Queen-filmen «Bohemian Rhapsody» har også rukket å gjøre det skarpt på kinoene i hjemlandet USA. Fredag trakk den biografiske musikkfilmen inn 18,4 millioner dollar, noe som tilsvarer 154 millioner norske kroner, til billettlukene i Nord-Amerika, melder Billboard.

LES OGSÅ: Ti filmer om kjente musikere du MÅ se – og fem du glatt kan hoppe over.

Og når det totale resultatet for helgen både i USA og Canada legges sammen, regner man med en tredobling, noe som gjør kinofilmen til en av de mest innbringende i sitt slag. Bare «Straight Outta Compton» sin åpningshelg i 2015 står i veien for ny rekord, melder TT.

(©NTB)