Juni-festivaler

Her finner du et utvalg av de norske Juni-festivalene vi i GAFFA mener er mest verdt å få med seg under årets sommersesong.

EGGSTOCKFESTIVALEN

5. – 7. JUN

Eggstockfestivalen er et springbrett for unge talenter i Vestland og det er plass til 22 band hvert år som booker seg selv inn etter ”førstemann til mølla”-prinsippet. Artister som Sondre Lerche, Hvitmalt Gjerde, Major Parkinson, Boy Pablo, Thea Hjelmeland, Tarjei Strøm, Razika, Silja Sol, Matiaz Tellez og Michelle Ullestad har opptrådt på Eggstockfestivalen tidlig i sine karrierer. Festivalen arrangeres som en konkurranse med to innledende dager og en finaledag, der ti av de deltakende bandene opptrer. Vi er opptatt av å løfte frem artistene som deltar, og at festivalen skal hjelpe dem på veien mot å bli enda mer profesjonelle

Eggstockfestivalen arrangeres av AKKS Bergen – en idealistisk musikkorganisasjon som arbeider for en bedre balanse i norsk musikkliv. AKKS sitt hovedfokus er jenter og kvinner, men backer alle som vil prøve seg innen musikk, enten det er bak piano, mikrofonen, gitaren eller miksepulten – uansett kjønn, alder, religion og hudfarge. AKKS har musikkurs, leier ut fem øvingslokaler på USF Verftet og arrangerer konserter. AKKS Bergen er den største av seks AKKS-avdelinger i Norge og har eksistert siden 1995.

EGGSTOCKFESTIVALEN

TRONDHEIM ROCKS

6. JUN

Det blir både pils og blodharry herlighet på den fjerde utgaven av den trønderske rockefestivalen på E.C Dahls Arena. Er du glad i langt hår og harde gitarriff? Trondheim Rocks er i så fall festivalen for deg.

TRONDHEIM ROCKS

NEONFESTIVALEN

7. – 8. JUN

Dagen etter Trondheim Rock gjør seg ferdig på E.C Dahls Arena så er tiden inne for den lokale scenen å tilby det stikk motsatte musikkmessig! Nemlig den 2-dagers populærmusikkfestivalen Neon.

OBS: Festivalen har tidligere år vært beryktet for ha djevelsk høy bass! Kjipt for naboer, fett for publikummere!

NEONFESTIVALEN

FOMA (FORNEBU MUSIC AND ARTS FESTIVAL)

6. – 7. JUN

FOMA arrangeres på en av Oslofjordens vakreste festivalområder på forsommeren ved Sjøflyhavna på Fornebu. Velkommen til en festival fylt med musikk, kunst, og kulinariske opplevelser. Med strålende sol og 30 grader ble festivalen i 2023 en fantastisk opplevelse for alle våre gjester. Matoma sa det best: «Dette er det nærmeste du kommer Coachella!»

På FOMAs to scener får du se etablerte og up-and-coming artister, fra både inn- og utland. Festivalen har et stort utvalg av både mat og drikke, med eget vinunivers hvor du kan smake på ulike druer fra alle verdens hjørner. Kanskje du også finner din nye favorittkunstner blant kunstutstillingene på området.FOMA er mer enn bare en musikkfestival. Festivalen er bygget opp rundt underholdning, kunst, mat og drikke. Med spennende nye og anerkjente kunstnere vil publikum få tilgang til kunst som de ikke opplever andre steder.

FOMA (FORNEBU MUSIC AND ARTS FESTIVAL)

BERGENFEST

12. – 15. JUN

Bergenfest startet som en intim blues- og americanafestival, lokalisert på ulike arenaer i Bergen sentrum. I dag er dette en av Norges aller største festivaler!

Bergenfest finner dag sted i vakre omgivelser på Bergenhus Festningsområde, ytterst på Bryggen i Bergen. Bergenhus Festning er ett av de eldste og best bevarte festningsområdene i Norge. Historien kan føres tilbake til middelalderen da området var kongssete og det er en rekke historiske bygninger på området. Mest markant er den 750 år gamle Håkonshallen og Rosenkrantztårnet fra 1500-tallet.

I løpet av 4 dager i midten av juni hvert år byr Bergenfest på høyeste kvalitet av internasjonale og norske artister i en herlig sjangerblanding.

BERGENFEST

PIKNIK I PARKEN

13. – 15. JUN

Siden 2014 har PIP vært Oslos mest sentrumsnære musikkfestival i grønne omgivelser – først i Vigelandsparken før opplevelsen i 2019 flyttet seg til selveste Sofienbergsparken på hippe og urbane Grünerløkka.

I år et det ti år siden festivalen satte i gang å tilby musikkopplevelser i tigerstaden, og det spares ikke på kruttet.

PIKNIK I PARKEN

MABLISFESTIVALEN

14. – 15. JUN

14. og 15. juni i idylliske Vålandsskogen i Stavanger finner du Mablisfestivalen. Her får du servert artister fra inn- og utland, kunstinstallasjoner, gode folk, godt vær (jada) og smaken av lokal mat og drikke.

Du finner vintageklær, Lervig-bar og bøketrær på alle kanter. Mablis er også en festival uten aldersgrense, altså noe for alle aldersgrupper.

Så, stor eller liten – bli med og ta med deg en venn eller ti. 

MABLISFESTIVALEN

SOMMERBRIS

14. – 15. JUNI

Sommerbris foregår på Odderøya midt i Kristiansand sentrum. Selve festivalen er delt inn i to områder med en live scene i Amfiet og en strandbar i Bendiksbukta. I Amfiet de største artister på scenen fra 15:00 og utover. I Bendiksbukta finner du en sommerlig oase med daybeds, strand, større utvalg i barene og alt du trenger for å late som du er i syden.

SOMMERBRIS

OVER OSLO

19. – 22. JUN

Den lille, smårare festivalen på toppen av byen (grefsenkollen) arrangeres for 12. gang i 2024. Siden starten har OverOslo rukket å vokse til å bli en av Østlandets største og mest populære musikkfestivaler.

Billettene har vært utsolgt hvert eneste år, alltid i god tid før portene åpner. Her blir man tilbudt en førsteklasses festivalopplevelse; utsikt mot byen og solnedgangen, grønne og publikumsvennlige konsertamfier, digg mat og drikke - og  et køfritt festivalområde hvor du og gjengen kan nyte akkurat det en festival skal være.

 

OVER OSLO

STEINKJERFESTIVALEN

20. – 22. JUN

Steinkjerfestivalen er en av Trøndelags største og mest profilerte årlige musikkfestivaler, som arrangeres hvert år i slutten av juni. En folkefest midt i landet.

Steinkjerfestivalen ble arrangert første gang i 2006, og har siden den gang bydd på store internasjonale artister og de største og mest aktuelle norske artistene. Artister som Alice Cooper,  Deep Purple, Karpe, Motörhead, Europe, Åge Aleksandersen, Turboneger, Kaizers Orchestra og Roger Hodgson har stått på scenen under 
Steinkjerfestivalen opp gjennom årene.

STEINKJERFESTIVALEN

BY THE POND

26. – 27. JUN

By the Pond er en helt ny musikkfestival som finner sted ved den vakre Bugårdsdammen i Sandefjord. Derfor navnet By the Pond. Festivalen går over to dager og arrangøren lover en eksplosjon av glede, farger, mat og musikk. Kanskje også litt romantikk under trekronene? Festivalen leverer internasjonale og nasjonale artister av høy kvalitet, med appell til et relativt voksent publikum.

 

BY THE POND

TONS OF ROCK

26. – 29. JUN

Tons of Rock er en av Norges mest populære rockefestivaler og arrangeres årlig på Ekebergsletta i Oslo. Festivalen ble første gang avholdt i 2014 og har siden den gang blitt et fast høydepunkt for rockeentusiaster fra inn- og utland. Med en alltid like imponerende line-up bestående av det største av norske og internasjonale rockeartister, tilbyr Tons of Rock en opplevelse fylt med tung rock, headbanging og fellesskap for alle som elsker skrikende elgitarer.

Ekebergsletta danner den perfekte arenaen for festivalen, med god plass til scener, matboder og campingområder for de som ønsker å bo på stedet under arrangementet – i tillegg til en ekstra festivalcamp næremere sentrum. Publikum kan forvente seg energiske opptredener, moshpits og en ekte rockeopplevelse når de besøker Tons of Rock – i tillegg til et ekstra program med varierte aktiviteter og tilbud på festivalområdet, som blant annet inkluderer stand- up og gaming.

TONS OF ROCK

PALMESUS

30. JUNI – 1. JUL

Denne helgen vil tilreisende nyte sol og sommer, artister og førsteklasses underholdning, og skape minner for livet med over 60.000 andre strandløver. Om du er ute etter en intens mosh-pit midt på stranda foran verdens største DJs, en cabana eller solseng for deg og dine aller nærmeste, eller om du vil bivåne det hele trygt plassert fra et av mange bassenger eller lounger, er Palmesus skreddersydd for deg som søker alt det gode livet har å by på.

PALMESUS
ANNONCE