August-festivaler

Her finner du et utvalg av de norske August-festivalene vi i GAFFA mener er mest verdt å få med seg under årets sommersesong.

KANALROCK

2. – 3. AUGUS

Norges lengstlevende festival - i alle fall med pønk, punk, post pønk, hardcore, protopønk, pønk-pønk, alternativ pønk, og ulike typer metal på plakaten! Kanalrock 2024 blir via deres nettsider markedsført over en lav sko med det sjarmerende budskapet: «Omtrent som i fjor, men med andre band!». Poenget kommer tydelig frem; dette ekke no’ dilldall - kanalrock har vært og vil alltid værra øredøvende gitarmusikk for alle «penga». Artister er ikke så langt annonsert, så da er det greit å ha på det rene at man i det minste får det man forventer. Same shit, different wrapping! Festivalen har i år holdt på i 33 år, og er for Horten en kulturell hjørnestein. Undres om Hammok spiller i år?

 

https://www.kanalrock.no/kopi-av-program

NOTODDEN BLUESFESTIVAL

1. – 4. AUGUST

Notodden Blues Festival, forkortet NBF, er en festival for blues som foregår på Notodden i Telemark fylke, og er en av Nord-Europas største bluesfestivaler. Notodden Blues Festival fikk status som norsk Knutepunktfestival for blues i 2007, og i 2010 ble festivalen hedret med «Keeping The Blues Alive Award» for beste internasjonale bluesfestival. Prisen deles ut av den internasjonale organisasjonen Blues Foundation i Memphis og regnes som sjangerens svar på Oscar-prisen.

 

https://www.bluesfest.no

AUDUNBAKKEN

2. – 4. AUGUST

Audunbakkenfestivalen er en idealistisk musikk- og kunstfestival som blir arrangert på Disenå i Sør-Odal første helga i august hvert år. Festivalen ligger dypt inni Disi-skogen, omslynget av gran, furu og bjørk. Den har blitt drevet på dugnad siden 2003. Tro mot sin hjemmesnekra profil, bygger festivalen opp all infrastruktur selv og at har et reklamefritt festivalområde. Det er fokus på kvalitet og profesjonalitet, selv om målet er at det skal synes minst mulig utenpå. Her gjøres mye ut av lite.

Audunbakken er kjent for å være en særegen, sjarmerende, hjemmekoselig festival som byr på en unik festivalopplevelse som skiller seg ut. Audunbakken har ikke bare arrangert festivaler. Det har også blitt  laget mange konserter i Øktnerhuset på Skarnes og startet markedsføringsprosjektet I Love Odalen i 2008, i forbindelse med Mini-Audunbakken på by:larm i Oslo.

https://www.audunbakken.no

ØYAFESTIVALEN

6. – 10. AUGUS

I år feirer Øya 25 år, noe som vil markeres med etablerte og nye favorittartister i Tøyenparken. Fire dager, seks scener, over 80 konserter, de grønneste rammene, den største musikalske variasjonen, et bredt utvalg annet festivalinnhold, det beste publikummet og den herligste festivalmaten! Tøyenparken ligger i flotte omgivelser rett øst for Oslo sentrum, tett nok på til at store deler av publikum kan sykle eller gå til store konsertopplevelser. Nærheten til byens kulturliv gir også naturlige samarbeid med Oslos klubber, restauranter, helårsarrangører og kulturinstitusjoner i løpet av festivalen og ellers i året. Øyafestivalen 2024 vil åpne med den tradisjonsrike Klubbdagen på tirsdag 6. august, før hovedprogrammet setter i gang i parken dagen etter.

Som vanlig skal Øya 2024 være stedet hvor du opplever dine idoler, og gjør nyoppdagelser, i løpet av lange og innholdsrike Øya-dager. Scenene fylles av internasjonale stjerner og lokale håp, side om side.

https://www.oyafestivalen.no

FINDINGS, 16. – 17. AUGUST, OSLO

16. – 17. AUGUST

Findings Festival inviterer til den ultimate sommeravslutningen på Bislett Stadion. Festivalen har vært utsolgt flere år på rad, med 20.000 besøkende hver dag. Dette er festivalen som oversvømmer gate på bislet med fulle og blide folk som er glad i det beste og mest party-vennlige innad populærmusikk. Er du ute etter en festival full av musikkglede à la topp 50 på Spotify? Dra på Findings!

 

https://www.findings.no/

PSTEREO

16. – 17. AUGUS

Pstereo er en av de største musikkfestivalene i Midt-Norge, og den tar plass i vakre omgivelser på Trondheims Marinen. Festivalen er kjent som byens musi- kalske, kulinariske og sosiale høydepunkt, hvor man kan nyte god musikk, dei- lige matopplevelser og skape minnerike øyeblikk i den fantastiske omgivelsen med Nidarosdomen, Nidelva og Festningen som bakteppe.

https://pstereo.no

LANGS AKERSELVA

16. – 17. AUGUS

Festivalen langs Akerselva arrangeres for tredje gang i Nydalen, Oslo. Under broen ved Gjerdrums vei 10d er hovedscenen og hovedinngangen plassert, med stort fokus på lys, kunst og kvalitativ indie-mu- sikk. For 2024 lanserer festivalen også en ny scene og en endring av arenaen, da festivalen beveger seg lengre ned langs elven. Den nye arenaendringen annonse- res i løpet av våren 2024. Festivalen i seg selv er en hyllest til Oslo og byens hovedpulsåre, nemlig Akerselva.

https://www.langsakerselva.no/

RAKETTNATT

22. – 24. AUGUS

Nord-Norges største musikkfestival, i hjertet av Tromsø sentrum. 3 dager med musikk, kunst, streetfood og god stemning!

 


 

https://www.rakettnatt.no

FEELINGS

23. - 24. AUGUST

FEELINGS ble arrangert for aller første gang 24. og 25 august 2023 og har alle- rede etablert seg som en viktig del av den norske festivalkalenderen. «Det var festivaldagen som hadde alt», sa Ørjan Nilsson i Bergens Tidende om Feelings 2023. Halvor Uggerud fra Bergensavisen mente at «festivalen ble raskt omgjort til landets største nattklubb», da Broiler avsluttet festivalen på lørdagen. Etter suksessen i 2023, med mer enn 12.500 solgte billetter pr dag, er to-dagersfesti- valen tilbake for å lyse opp sensommeren 2024 på Bergenhus festning.

https://www.feelingsfestival.no

BALESTRAND BADEKLUBB FESTIVAL

23. - 25. AUGUS

Balestrand Badeklubb Festival er ein festival i Balestrand, Sogn & Fjordane. Mo- roheten arrangeres på området til hotellet drevet av gjengen bak musikkpro- sjektene Balestrand Badeklubb og Kjartan Lauritzen.

Oppkjøpet av det lokale hotellet og oppstarten av den folkekjære festivalen blei portrettert real-time under serien «6899 til eg dør», som man no kan sjek- ke ut via NRK sine arkivar. Første utgåve av festivalen blei arrangert som ein dagsfestival 27. august 2022, men har no blitt utvida til ei heil festivalhelg med større program og meir moro! Det ønskjes både lokale og tilreisande mennes- ker velkomen til bygda denne deilige helga i august.

https://www.badeklubbfestival.no

FESTNINGEN

30. - 31. AUGUST 

Festningen, en av Midt-Norges største musikkfestivaler, foregår på selve taket av Trondheim, Kristiansten Festning, de aller siste sommernettene i August. En unik festivalarena som byr på en helt ekstraordinær Trondheim-opplevelse! 

https://www.festningen.no
ANNONCE