Intervju

5 KJAPPE: SARA FJELDVÆR

I morgen slipper Sara Fjeldvær sitt andre album; Stars. I den anledning har GAFFA stilt den lovende Trondheim-artisten noen viktige spørsmål.

Singer-/songwriter Sara Fjeldvær har etablert seg som en av de mest spennende stemmene på den alternative popscenen de siste årene. Nominert til årets stjerneskudd under by:Larm, vinner av årets NOPA-stipend og med opptredener på blant annet by:Larm, Pstereo og Trænafestivalen er Fjeldvær mildt sagt i vinden. Forventningene til hennes andre studioalbum “Stars” som slippes 9.februar 2024 er dermed satt.

Sara Fjeldvær! Som i Sara Fjeldvær som også jobber i Trondheims nr 1 up-and-coming indielabel; Fjordgata records? Omg er det deg??

Omg det er meg!! Sara Fjeldvær som skriver låter, holder til i Norges fineste by Trondheim, går i studio, og gir de ut selv. Ganske deilig må jeg si.


Hvordan er det å slippe sophmore-album? Hva er nytt siden debuten din fra 2021?

Det er sååå deilig. Jeg elsker å skrive musikk og at jeg får leve av det er en drøm. Denne skiva «Stars» byr på 11 låter med stort spenn, slik som førsteskiva, men det som er nytt er kanskje låtskriverteften min? Jeg har blitt bedre på å skrive låter og tekster og jobber enda tettere med bandet mitt og produsenten min. Denne skiva er bare mye bedre enn den første haha. Og dette er jo bare starten.

Hvem drømmer du om å lage låt med?


Det har jeg aldri tenkt på. Å lage låter er liksom en forlengelse av å være meg så det må være noen jeg klikker godt med. Den eneste personen jeg har skrevet musikk med er produsenten min Mathias Angelhus. Hvis Rosalía ringer - da! Eller Robyn eller Kurt Vile. Nå fikk jeg litt å tenke på.

Hva er favorittfargen, favorittdyret, favorittfilmen, favorittsangen, favorittmaten og favorittdrinken din?

Alle farger. Favorittdyr må vel bli tiger eller ku. Åh, jeg elsker film. Kan se 3 filmer om dagen, enkelt. Jeg svarer Full Metal Jacket (god inngang til å bli pasifist) og Dr. Strangelove. Favorittsang? Ugh, aner ikke. Men favorittskive: Bottle It In av Kurt Vile. Favorittmat: Jeg lever på kraft, grønnsaker og kjøtt. Og seterrømme. Favorittdrink: Karsk.


Hva er svaret på et spørsmål du skulle ønske at du ble stilt?

Ja takk!!!

 


ANNONCE