Artikkel

Her er den beste guiden til by:Larm 2023!

Startskuddet for Norges største bransjefestival nærmer seg! GAFFA har i den anledning laget en timeplan for festivalens tre dager.

Formiddagen 14. september til og med midnatt lørdag 16. september vil Oslos gater fylles opp med nasjonale og internasjonale musikere, bransjefolk og konsertgjengere. Gjennom hardbarket lytting, og mangt et dypdykk ned jungeltelegrafen, har redaksjonen gått fullt til verks for å gi deg den beste bylarm guiden overhodet mulig. Dermed har vi nøye kalkulert den ultimate timeplan for alle tre dagene - med hensikt å optimalisere din musikalske festivalopplevelse.

Bruk gjerne denne guiden som en navigatør gjennom kveldstimene!

Her er de bryggende artistene, med deres gitte spilletider og konsertscener, som GAFFA anbefaler at du får med deg på by:Larm 2023.

 


 Torsdag:

Ea Othilde - 19:00 @ Ingensteds

 • Pop-rock / alt. Rock / singer/songwriter

Ea Othilde er en 18 år gammel låtskriver fra Oslo. Hun lager poprock inspirert av Franz Ferdinand, PJ Harvey, Radiohead og Elliott Smith.

Olivia Lobato - 20:00 @ Sentrum Scene

 • Pop

Olivia Lobato skriver smertefullt og drømmende om livets store øyeblikk. Med sin fengslende sangstemme gjorde hun seg tidlig bemerket på TikTok, hvor hun gjorde sine egne tolkninger av kjente poplåter. Olivias unike, mørke og sjelfulle stemme gir svensk popmusikk et nytt preg.

Lille Venn - 20:30 @ Rockefeller

 • Pop-punk / Indierock / Pop-rock

Oppvokst med storebrors emo/pop-punk samling spillende i bakgrunn som et soundtrack til tenårenes kjærlighetssorg. Musikalske inspirasjoner er blant annet Paramore, Blink-182 og Taylor Swift.


Plaza - 21:00 @ Sentrum scene 

 • Hip-hop / Rap

Plaza debuterte som artist i 2017 med folkefavoritten UNDERGRUNN, og var vinteren 2023 det tredje medlemmet som gikk solo, med debutalbumet «Plaza O Plomo». Som soloartist og medlem av Norges mest omtalte boyband, har Plaza markert seg med sin unike stemme, skarpe rapvers og freshe stil.

 • Guld i mund - 22:00 @ Ingensteds
 • Pop / folk-rock / singer/songwriter

Poetiske tekster med et dokumentarisk preg, supplert med et flammende hav av gitarer, blåseinstrumenter, englekor og (, hentet fra artistens egen bio,) en «guddommelig» hovedvokal. En religiøs opplevelse med andre ord. Gir herlige vibes av typen som kan minne om Sufjan Stevens.

Yikes - 22:30 @ KRØSSET

 • Emo-rock / Indie-pop

Yikes er i ferd med å se dagslyset! Med det nylige slippet av EP-en «Yikes» er den svenske emo-indie-artisten klar for by:Larm 2023.


Kristine Blir Rapper - 23:00 @ John Dee

 • Rap / alt. Pop

Er det et nordisk undergrunnsnavn du vil få et glimt av før hun tar fullstendig av, så er det Kristine Blir Rapper. Med tekster på norsk, svensk og dansk (!?) beskriver hun seg som kjærlighetsbarnet til Tessa og Silvana Imam, og hennes come up kan kun kalles en fullskandinavisk rakettoppskytning.

Oscar Blesson - 23:30 @ BLÅ

 • Hip-hop / Rap 

Oscar Blesson er en hip-hop artist fra Holmlia. Navnet kommer fra Tony Blesson, hans far fra Elfenbenskysten som også var artist og hoved inspirasjonen til Blessons musikkarriere. Bioen hans sier «Sounden til Oscar Blesson viser sterke tilknytninger til hans røtter fra Elfenbenskysten, og han bruker i snitt 10% fransk i låtene sine.»

Fredag:

Veslemøy Narvesen - 19:30 @ Pokalen

 • Jazz / Singer/songwriter 

Veslemøy Narvesen er aktuell med band som Mall Girl, Kongle Trio, Dafnie, Schemes. Hun viser til pop, singer/songwriter, nordisk jazz og samtidsmusikk. Det hele bindes sammen av den syngende trommeslageren, som sammen med sine musikere skaper et sjanger- og tidløst uttrykk.


Sara Fjeldvær - 20:00 @ Ingensteds

 • Singer/songwriter

Sara Fjeldvær har fanget manges hjerter med sin utrolige scenetilstedeværelse, trygge personlighet og unike måte å få lytternes oppmerksomhet på. Det er store forventninger til hennes kommende album som slippes i februar 2024, men før det kan du se henne på by:Larm 2023! 

Fat dog - 21:00 @ Revolver

 • Alt. Rock 

Hunden har blitt selektivt avlet opp gjennom årtusener for ulike evner og egenskaper. Hunderaser varierer i form, størrelse og farge. De utfører mange oppgaver for mennesker, for eksempel jakt, gjeting, trekking av lass, beskyttelse, assistanse av politi og militær, kameratskap, terapi og å hjelpe de med nedsatt funksjonsevne. Opplev Fat Dog på by:Larm 2023.

Kara Jackson - 21:30 @ BLÅ

 • Indiefolk

Kara Jackson vil være farlig. Hun bruker stemmen sin som en kniv belagt med honning, og lager en blanding av emosjonell folkemusikk og poetisk country. Med inspirasjon fra den radikale ærligheten til Nina Simone og den intrikate lyrikken til Fiona Apple og Joana Newsom, visker Karas forfatterskap ut grensen mellom poesi og sang, som krever et oppmerksomt øre og gjentatt lytting. 


Geriljapop - 22:00 @ Kafé Hærverk

 • Hyperpop / Rap / Punk

Inspirert av avantgarde, geriljakunst og popkultur, har anonyme GERILJAPOP bare én regel: alle regler skal brytes. GERILJAPOP startet som et rent internettfenomen i 2020, men har i løpet av 2023 beveget seg fra undergrunnen til noen meter under overflaten.

nonne - 22:30 @ BLÅ

 • Psykedelisk Rock

Med suggererende riff og dansbare rytmer spiller nonne psykedelisk rock på nord-norsk. Ved bruk av trommemaskiner, synthesizere og høye gitarer får bandet fa både rock og elektronisk musikk til å samles.

Shiner - 23:00 @ Kafé Hærverk

 • Hiphop / Punkrock

Shiner er en eksperimentell hiphoptrio fra Oslo. Etter kun 2 konserter og 1 utgitt singel, har de allerede fått høy verdi på ryktebørsen i Oslo som en ekstrem liveopplevelse. Bestående av medlemmer fra band som Pom Poko, Combos og H4cker, spiller de elektronisk hiphop-punk-hardcore med ekstremt energinivå og idiotiske musikalske ambisjoner.


bar Italia - 23:30 @ BLÅ

 • Alt. Rock

London-baserte bar Italia har blitt en snakkis i subkulturelle forum og tastemaker-platesjapper. De har blitt kåret til den #1 "stigende stjernen å se opp for i 2023" av The Times (!).

Evig ferie - 00:00 @ Sentrum scene

 • Surf Rock

Evig ferie er et band som spiller bølgebasert musikk som flyter på følelser. Medlemmene har alle røtter fra Mjøsa, men er nå bosatt i hovedstaden. Veldig (!) ålreite karer som elsker Pepsi-Max og burger fra bensern.

 


Lørdag:

Oven - 19:30 @ Rockefeller

 • Pop

Oven er en norsk artist og et lysende stjerneskudd vi kommer til å se mye til fremover. Hans unike evne til å oversette personlige opplevelser til fengslende tekster har gjort han bemerket i rekordfart. 

Orphée Noah - 20:00 @Kulturkirken Jakob

 • Pop / Jazz / Hiphop / Soul

Orphée Noah har en kjærlighet til uventede melodier og akkordprogresjoner fra barndomsnettene under pianoet til faren sin i Frankrike. Som artist er han kompromissløs, og bygger sin egen musikalske verden. I musikken kan du høre Orphées reise sjangre med siden egen avantgarde approach.

Autonomie - 21:00 @ Pokalen

 • Trash Metal

Det ferske thrash metal-bandet Autonomie fra Stavanger har bare ett mål: å spille hardt, fort og å ha det fett. Bandet består av fire 16-18-åringer, og de spiller en god blanding av aggressiv punk og old school thrash i leia til Slayer, Exodus og gammel Testament.


Posner - 22:00 @ The Villa

 • Techno

Posner har på kort tid opparbeidet seg et navn innen klubbmiljøet i Norge, med sitt fokus på breaks, alternativ klubbmusikk og brå soniske skift i uante retninger.

Cosha - 23:00 @ Kafé Hærverk

 • RNB / Soul

Cosha (uttalt Cosh (som-Gosh)-uh) er en alt-R&B-singer-songwriter og produsent, født i USA og oppvokst i Irland. Hun har jobbet med store navn som Mura Masa, Charli XCX, Shygirl og FLO. 

Kode.59 - 23:30 @ Rockefeller

 • Hiphop /Trap / RnB

Kode.59 er en rapgruppe i 20-årene fra Etterstad, bestående av Thanu, Dumoonde og Galle. De begynte å lage R&B og trap under pandemien, og fikk fort et ønske om at musikken kunne bringe sammen alle typer mennesker. De har tidligere opptrådd sammen med blant annet UNDERGRUNN. 


Lil C  - 00:00 @ Kafé Hærverk

 • RnB / Reaggeton / Afrobeats 

DJ og broadcaster Lil C, født og oppvokst i Sør-London, kombinerer en potent blanding av Bashment og en kjærlighet for global popmusikk med klassisk RnB, Reggaeton, Afrobeats og moderne britisk rap, og fanger lyden av den transatlantiske diasporaen.

by:Larm

 


ANNONCE