Artikkel

Vi har laget den perfekte by:Larm-ruten for deg, igjen

Ny dag, nye konserter. Slik kan du gape over mest mulig denne torsdagen på by:Larm

Hjelp! Vi er fortsatt på festival i bykjernen, og hvis vi må løpe fra Sentrum Scene de siste fem minuttene av en konsert for å rekke å se en obskur ambient-opptreden en gang til, så blir det ikke by:Larm 2023, for å si det sånn.

Ny dag, ny plan. Bla i bildekarusellen for å ta med deg kveldens by:Larm-rute. Planen er som følger:

19.30, Revolver: Hammok
20.30, Revolver: Bo Milli
21.00, Sentrum Scene: Jonas Benyoub
22.00, Pokalen: Axel Olsen
23.30, Krøsset: Drongo
00.00, Ingensteds: DJ Tilla
01.30, Ingensteds: 1-800 Girls

Hammok er bandet som oppnådde verdens minste moshpit da de spilte på Vill Vill Vest i Bergen. Ifølge vår anmelder på konserten har hardcore-bandet «et skyhøyt energinivå og en selvtillit som river i ørene». Mantraet til bandet er «alternativt og aggressivt», og kanskje litt som Arbeiderpartiet en gang sa det: Alle skal med!

Bo Milli er ikke fjern for by:Larm-scenen, tidligere har hun vært å se som Emilie Østebø, et høydepunkt under Lokoys konsert under fjorårets festival. Kveldens konsert blir hennes første på by:Larm med eget soloprosjekt. Miljøaktivisten tar grepet om eksistensiell angst og kaster det ut blant eklektisk rock. I ene øyeblikket leter du etter noe å tro på som er større enn deg selv, i det andre husker du faen ikke hvor du la nøklene.

Jonas Benyoub gikk hardt ut i 2022, med feature på Karpes «BARAF/FAIRUZ». Det har hverken startet ellers sluttet der. Rapperen har gjort samarbeid med Lars Vaular, Tommy Tee, Yosef og Musti, for å nevne noen. Med en låtkatalog som er såpass preget av norske giganter, kan man jo bare spekulere i hva som kan dukke opp på Sentrum Scene i kveld.

Axel Olsen sa en gang «Combos for life», men den gang ei eller? Han er aller mest kjent som energibombe av en vokalist i Combos, som herjet på Øya. Sjokkerende nok er han vel så god til å rappe Limp Bizkit-aktig i gråsonen mellom skatehardcore og numetal som han er til å lage medrivende og leken elektronika ispedd deilige hiphop-beats. Det kan være vi møter opp i Combosmerch og et kritisk blikk, men det er nok fordi denne spin-offen virker for god til å være sann.

Drongo er et åttemannsorkester som navigerer mellom krautrock, space disco, afrobeat og støyrock – sier de selv. Å plassere åtte menn på Krøsset høres mistenkelig mye ut som en klovnebil-vits, men slik fuglen de har fått navnet sitt av, er de noen luringer.Bare å ta med sjekklisten og krysse av både antall musikere og sjangere.

DJ Tilla er dagsaktuell som både artist og produsent. Tre år etter forrige singel er 24-åringen tilbake. I mellomtiden har hun slått seg opp på å spille et tresifret antall DJ-gigs i året og hentet nye inspirasjoner som kommer til syne i overgangen fra «Slow» til den helt ferske comeback-singelen «Doomed». På «Slow» fikk vi Tillas fløyelsmyke vokal lagt som et døsig teppe over bakoverlente beats. På «Doomed» er det mer fremoverlent i et fengende soulbeat-univers med minst 10 nydelige vokalspor.

1-800 Girls, eller Jake Stewart som han heter, har angivelig blitt en yndling blant raverne i London via 1-800 GIRLS-prosjektet sitt, med utgivelser på blant annet Shall Not Fade, clipp. art og Feelings Worldwide. Bakgrunnen i new wave-band, der han trakterte ulike instrumenter, gir lydbildet et snitt av understemt nostalgi, mens grooven fortsetter å buldre av gårde. Låten My Speedos ble beskrevet av Pitchfork som «like smuggling a beach ball into Berghain».

ANNONCE