Artikkel

GAFFA lanserer ny spilleliste: – På vei til å bli det neste RnB-ikonet

GAFFA.no – alt om musikk!

GAFFA lanserer spillelisten «Ukens GAFFA-tape» for å videreformidle og spre musikk vi har troen på.

Hver mandag oppdaterer vi listen med den beste nye musikken, nøye håndplukket og kuratert av vår redaksjon. Denne mandagens spilleliste inkluderer låter i spennet fra «Norges nye George Harrison» til rosapopens nye prinsesse, den råeste hardcore-låten akkurat nå, hiphop-Norges nye flammer og internasjonale pop-gjennombrudd.  

Les mer om de fem øverste låtene vi har valgt ut nedenfor: han gaiden – memories
Den jazzutdannene elektronikatrioen han gaiden slenger ut sin tredje singel «memories» fra det kommende debutalbumet. En krystallklar synthloop leker under autotunet vokal, og med tekstlige knyttnever får de fri passasje til Norges elektronikascene. Det hviler en kraftstemning over samtlige utgitte låter, «memories» intet unntak. Trommeveldet i utgangen fremkaller både et dratiltryne på netthinna samt en trang til å skrike _flytt deg_ på dansegulvet. Ikke overraskende at plateselskapet Mutual Intentions var kjappe på kontrakten.

– Saga Eline Jonsson Hoff, musikkjournalist


Brent Faiyaz – MERCEDES
Den fragmenterte, start-stopp RnB-en er kommet for å bli, og ingen er bedre til nettopp dette enn Brent Faiyaz. På «Mercedes» skifter han uanstrengt fra det såre og følsomme til det dønn ærlige og avvisende. Om han ikke er det allerede, er han ihvertfall på vei til å bli det neste store RnB-ikonet i USA.

– Stefanos Yowhannes, musikkjournalist og artist

Solå, Bård Berg – To B
Denne drømmende RnB/lofi-låten fra Stavanger-artisten Solå satt seg som lim for undertegnede. Et åpent, lekent og bouncy lydbilde fra Bård Berg lar den myke stemmen til Solå flyte uanstrengt over. Et samarbeid som vi skulle likt å ha flere låter fra!


– Stefanos Yowhannes, musikkjournalist og artist

Skalla – Dop, damer & data
Her presenterer Skalla helt vaskeekte punk. Kortfattet, effektivt og hardtslående – både lyrisk og sonisk. Å ta pulsen på det å være i skjærsilden mellom ungdom og voksen, mellom nach og depresjon – Skalla kan «brenne opp resten av natta mi», det er ikke pyntet punk, men helt enkelt, helt rått.

– Ellisiv Sunde Myrva, medredaktør


Simen Mitlid – DNA
Det aller meste Simen Mitlid tar i et spekket med kvalitet, men med «DNA» har singer-songwriteren overgått seg selv. Oslo-artisten våger seg ut på isen og bekler en fanastisk nedpå pop-låt med underlig og vakker autotune. Blandingen av stor låtskriverkunst og dette merkverdige lydbildet gjennomføres med stor suksess. 

– Geir Magne Staurland, sjefredaktør

FØLG VÅR SPOTIFY-LISTE HER:


ANNONCE