Artikkel

7 artister med merkelige hobbyer

GAFFA.no - alt om musikk!

Tro det eller ei, noen musikere bedriver andre ting enn musikk. Det er de som driver med praktiske ting, som Eric Clapton som liker å fiske, mens andre dyrker mer obskure interesser, som Joy Division-trommeslager Steven Morris. Han samler på tanks, av den militære sorten.

GAFFAs Erik Tjus har listet opp sju rare og nerdete interesser blant kjente musikere.

Rangerer leger


Corey Taylor er stor fan av den britiske TV-serien Doctor Who.

I en episode lånte han til og med Slipknot-skriket sitt til en av seriens antagonister.

Han har også rangert alle de tolv legene, og den kontroversielle nummer 13, i en liste satt sammen av nyhetssiden Music Feeds.


Samler på salt- og pepperbøsser

Selv om countrysangeren Miranda Lambert ikke akkurat er på alles lepper i vår del av verden, har hun stor suksess på andre siden av Atlanteren. Så mye at hun knapt har tid til overs til annet enn musikk.

Når Lambert finner tid, benytter hun anledningen til å utvide sin allerede ganske anstendige samling av salt- og pepperbøsser.


Favoritten hennes «shaker», som hun fikk fra en fan, er modellert etter en Chevrolet fra 1955.

På jakt etter arkeologiske funn

William George Perks junior, bedre kjent som Bill Wyman, spilte med The Rolling Stones fra 1962 til 1993.


Når han ikke turnerer med sitt eget bandprosjekt, er det ingenting bassisten heller ville gjort enn å lete etter skjulte metallgjenstander med metalldetektoren sin.

I videoen nedenfor kan du se Bill forklare hvordan det hele fungerer, og fortelle om de spennende funnene han har gjort.


Skjærer ut trestatuer med motorsag

Cherie Currie sang i The Runaways, som har blitt omtalt som verdens første jentebaserte rockeband.

I 1977 forlot hun bandet til fordel for en solokarriere og for det store lerretet. Det gikk ikke særlig bra for noen av prosjektene.


Det som derimot har gått bra for Currie er karrieren som motorsagartist. 

Spiller flipperspill


Guns N 'Roses og Velvet Revolvers gitarist Slash har funnet et utløp for all den energien han har til overs. Pinballspill.

På et tidspunkt hadde han angivelig huset fullpakket med slike spillmaskiner, inkludert åtte flipperspill, en av dem modellert etter Guns N 'Roses.

Slash er også litt av en ekspert når det kommer til utdødde forhistoriske dyr, spesielt dinosaurer. Han liker å gjøre mer enn å bare spille på gitaren sin, med andre ord.

Myrder møbler


Alannah Currie er ikke helt forskjellig fra Cherie Currie. Begge har samme etternavn og begge kaller seg for kunstner. Men likheten slutter nok der.


Alannah Curie er kjent som en tredjedel av synthpopbandet Thompson Twins, hvor hun sang og drev med perkusjon.

I dag lager hun kunst av møbler, som en del av kunstkollektivet The Armchair Destructivists. Ofte ved å først ødelegge møblene og deretter stappe dyr inni dem. Du kan si at hun tester grensene mellom stopping og utstopping.

Slår et slag for kampsport med sjakk


g="no">Det er ingen hemmelighet at RZA, de facto-lederen for hiphop-kollektivet Wu-Tang Clan, er en dedikert sjakkspiller. Han er også veldig interessert i kampsportfilmer.

Det få vet er at rapperen tok kontakt med FN for å foreslå den obskure sporten sjakkboksing som en måte for unge mennesker i utsatte områder å håndtere vold.

Og ja, sjakkboksing er akkurat som det høres ut som, en kombinasjon av kampsport og sjakk. 

LES OGSÅ: Anmeldelse: Magisk og jordnært fra Gåte.

ANNONCE