— Karpe og Röyksopp er allerede legender i Norge – vi må gjøre vår egen greie

I juni står den verdenskjente produsentduoen Stargate på scenen på OverOslo – for aller første gang foran et festivalpublikum i hovedstaden.

Det er 13 år siden Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen reiste fra Trondheim til New York for å lage popmusikk for hele verden. Etter samarbeid med Beyoncé, Rihanna, Chris Brown, Wiz Khalifa og Elton John – for å nevne noen – kan man trygt si at de har lykkes med dette.

Etter mange år som «bakmenn» sto de i 2016 plutselig på scenen selv, som support for Coldplay foran 90.000 tilskuere. Det ga mersmak, og i fjor debuterte produsentduoen med sin første konsert som hovednavn.

LES OGSÅ: Rag’N’Bone er klar for OverOslo.

Heldigvis ble det ikke med den ene konserten, og i juni kommer de endelig til Oslo. Da står de på scenen på OverOslo, for aller første gang for hovedstadens festivalpublikum.

Hadde ikke turt å drømme om alt som kom til å skje

I forbindelse med dette har vi tatt en prat med Tor Erik Hermansen (til høyre i bildet), den ene halvdelen av den verdenskjente duoen.

Hva var det som gjorde at dere bestemte dere for å stå på scenen selv – og gå ut av «bakmenn»-rollen?

— Å DJe er sinnssykt moro, og vi trengte noen nye utfordringer. Vi kan velge og vrake blant gamle og nye sanger, både egne og andres, og generelt bare tenke på hva som skaper stemning. Vi er mer involvert i det visuelle. Vi trenger ikke tenke på radio og hitlister, men vi kan lage en opplevelse som varer.

Hva har dere gjort av større live-jobber så langt?

— Vi har så vidt begynt med live-jobber. Vi hadde en fantastisk kveld i Trondheim i fjor sommer. Vi har gjort Encore Beach Club i Vegas, DJ-enes nye mekka. Om det er stort eller lite spiller ingen rolle for oss – alt er like moro.

Dere headliner og avslutter OverOslo-festivalen på Grefsenkollen lørdag 23. juni. Den plasseringen har vært bekledd av Karpe Diem og Röyksopp de to siste årene. Det er store sko å fylle?

— Karpe og Röyksopp er allerede legender i Norge. Vi må gjøre vår egen greie. Men vi har mange bra låter å ta av, så jeg tror det blir moro for publikum i år også.

Artikkelen fortsetter under videoen.

En samlet norsk musikkbransje vil ha øynene på dere den kvelden, er dere spente?

— Jeg gleder meg sykt til å spille i Oslo og håper vi ser masse kjente i publikum. Da vi dro fra Norge for 13 år siden, hadde vi ikke turt å drømme om alt som kom til å skje. Vi kommer tilbake med kofferten full av musikk som vi gleder oss til å dele.

Remixer, mashups og egne versjoner av hits

Med låter som Rude Boy (Rihanna), Black And Yellow (Wiz Khalifa), Firework (Katy Perry) og Run Up (Major Lazer og Nicki Minaj) i katalogen, kan pubikum på OverOslo forvente seg litt av en hitparade, og noen overraskelser når Stargate står på scenen denne lørdagen i juni.

— Det blir en blanding av nytt materiale og et tilbakeblikk på alt vi har gjort siden vi startet. Vi har laget remixer, mashups og egne versjoner bare for denne kvelden. Det er lørdag kveld og fest, så det blir mest fokus på låter med energi, både egne og andres. Vi får se hva som skjer – noe er forberedt, noe skal være spontant, lover Hermansen.

Hvordan ser dere for dere å fordele tiden mellom låtskriving/produksjon og live-opptredener fremover?

— Akkurat nå er fokuset på å lage musikk både til oss og andre. Så gjør vi de live-opptredenene som føles riktig.

LES OGSÅ: Gåte bekrefter festivalopptredener for sommeren.

Stargate spiller på OverOslo på Grefsenkollen lørdag 23. juni. Billetter til festivalen finner du her.